En krans med urtesmør.

Et supert brød som kan brukes til så mangt.
Med et herlig urtesmør som gjør at brødet og kan spises som det er!

Brødet ble sprøtt i kantene,
og smakte fantastisk med urtesmøret i.....

Brødet skal halvsteikes, og fylles med urtesmør.

Oppskriften fant jeg i Maison mat og vin.

Krans med urtesmør.

40 g fersk gjær
3 dl vann
450 g hvetemel
150 g sammalt hvete, 
1 ts salt
4 ss olivenolje
mel til utbaking.

Urtesmør
150 g smør
2 hvitløksfedd
4 ss ferske urter, f.eks gressløk, timian, basilikum, rosmarin e.l.
(Sitronskall) Brukte ikke jeg.


Bland  mykt smør med finhakkede urter og revet hvitløk.
Her kan man gjerne bruke et garlic card
Pakk smøret inn i plastfolie og legg den minst 2 timer i kjøleskap.
(Eller i fryseren en liten stund hvis du har dårlig tid)

Bland alle ingrediensene i kjøkkenmaskin, hold litt igjen på hvetemelet.
La maskinen gå minst 10 minutter.
Hev deigen 30-60 minutter. Form den så til en pølse og lag en krans.

Etterhev under plast ca 20 minutter....
(Dette sto ingenting om i oppskriften..)

Stek kransen på 200* i ca 35 minutter.
Ta ut kransen og la den hvile 5 minutter.
I bladet står det at man skal klippe lommer i brødet.
Enten har ikke jeg god saks, eller gjorde jeg noe feil.
Klippe gikk i hvertfall IKKE.
Jeg skar lommer med en skarp brødkniv, skar så det iskaldes møret smøret i skiver,
og stakk bitene nedi lommene.

Putt smør i alle lommene og sett brødet tilbake i ovnen.
Stek ytterligere 10-15 minutter.

Avkjøl brødet på rist.

Og nyt noen knasende sprø biter med smakfullt urtesmør.
Kjempegodt!!

6 kommentarer

Mariann Sæther Tokle

04.05.2013 kl.17:38

Åh, dette er sikkert himmelsk godt til varm suppe. Jeg hadde suppe i dag med hvitløkstoast til men dette skal jeg prøve en gang:))

Randi' s hemgjort mat

04.05.2013 kl.18:22

nam nam, dette så godt ut. Skal prøve denne :)

Flyverten

04.05.2013 kl.19:01

Hei! Det så utrolig godt ut! Har sett modern klippe sånne kransedeiger, så det er nok riktig fremgangsmåte ja :-)

Hilsen

Flyverten :-)

Min matgale verden

04.05.2013 kl.20:27

Mariann Sæther Tokle: Kjempegodt:)

Min matgale verden

04.05.2013 kl.20:28

hemgjort: Så bra:)

Min matgale verden

04.05.2013 kl.20:28

Flyverten: Godt:)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits