hits

Hjemmelagde tortillalefser.

Hvorfor??
Sunnere, bedre, mindre kalorier, gy, mestringsflelse.....
Derfor!!

Disse tortillaene ble kjempegode,
de fikk skryt fra husets tenringer!
Og det er ikke hver dag!!

Myke og litt seige,
snn at de holdt godt sammen selv om man overfyller litt....
Og det gjr man jo alltid...

Oppskriften fant jeg hos:
http://juliannely.blogspot.no/

Hjemmelagde tortillalefser.

3 dl hvetemel
3 dl siktet rugmel
1 ts salt
1 ss rapsolje
2 dl vann

Bland sammen,
jeg blandet for hnd,
knadde deigen med mine egne hender.
Deigen ble ganske hard,
juster gjerne med drper med vann,
men lag den ikke for ls, da blir den vanskelig kjevle tynt.

La deigen hvile litt i kjleskap (jeg glemte det, gikk fint uten og..)
Deigen kan holde seg opp til flere dager i kjleskap. (iflg julianne`sblogg)

Kjevle s tynt som du bare kan,
her blir ofte de frste litt i tykkeste laget,
fr du kommer inn i det og fr skikkelig tynne fine lefser.

Skjr en fin runding med en skl eller et passelig stort fat.
Dette er jo ikke helt ndvendig, men det ER fint se p perfekt runde tortillas.
Gjr det!
Stek p mellom-sterk varm, trr stekepanne,
du ser nr de blser seg opp, da er det p tide snu,
de kan bli fort brent, men de m ha litt sterk varme for blse seg pent opp

Legg tortillas p et fat, inni et klede/kjkkenhndkle.

Fyll lefsene med nsket fyll.
Her sprstekt laks, grovrevet rkost (lk, squash og gulrot) samt hvitlksrmme.

Eller bruk dem til tacoen i kveld??

Uansett,
sunne og gode tortillalefser!

14 kommentarer

baki

12.04.2013 kl.18:52

Igjen! Nr jeg gr inn p siden din med en eller annen oppskrift, ja, s fr jeg lyst til prve det ut. Slik var det denne gangen ogs - dette skal prves.

Mariann Sther Tokle

12.04.2013 kl.23:50

Ja, det har jeg tenkt lage en gang, men kanskje med maismel istedenfor hvetemel,har du prvd det? Pitabrd har jeg heller ikke lagd noengang. Hmmm, p tide skjerpe seg her n

Min matgale verden

13.04.2013 kl.09:16

baki: S bra:) Takk:)

Min matgale verden

13.04.2013 kl.09:19

Mariann Sther Tokle: Forrige gang brukte jeg bare maismel, men lefsene falt fra hverandre nr vi rullet dem sammen. En kombinasjon har jeg lyst prve meg p :)

Mariann Sther Tokle

13.04.2013 kl.10:16

S fint ,da kan du prve ut.hehe Bruker du mye kikertmel, det er innmari sunt men jeg kommer ikke i gang med bruken

Min matgale verden

13.04.2013 kl.18:11

Mariann Sther Tokle: Har ikke brukt kikertmel, men n m jeg kanskje...;)

Mariann Sther Tokle

13.04.2013 kl.22:21

Ja, det m du,hehe. Kikertkaker:)

Marita R Tynes

31.07.2013 kl.12:22

Kan lefsene fryses ned?

Min matgale verden

31.07.2013 kl.20:32

Marita R Tynes: Hm, det har jeg faktisk ikke forskt. Det gr nok fint, men konsistensen blir nok ikke helt den samme som nystekte... Skal prve p det nr jeg kommer hjem fra ferie, hadde jo vrt veldig greit kunne fryse ned:)

kristin

06.12.2013 kl.16:57

Hvor mange lefser er denne oppskriften til? :D

Min matgale verden

06.12.2013 kl.17:15

kristin: Du fr ca 8 lefser av denne oppskriften. ca, kommer litt an p strrelsen:) Og tykkelse:)

Nysgjerrig

28.03.2017 kl.15:12

Snn ca hvor mange kcal tilsvarer ei? Artig innlegg:)

Min matgale verden

28.03.2017 kl.17:14

Nysgjerrig: Takk :)Nei det aner jeg alts ikke :) Har ikke vrt s inne p kalorier og snn :)

11.01.2018 kl.11:01

hvor mange kcal?

Min matgale verden

11.01.2018 kl.15:03

Anonym: Aner dessverre ikke.

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

46, Bergen

En matblogg med salt og stt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatr og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for nytes!! Kontakt meg gjerne p Kjerstisandnes@gmail.com Flg meg p instagram: kjerstisandnes Lik min side p FB: Min Matgale Verden

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...