Hjemmelaget sjokoladepålegg!! En sunnere variant med mindre tilsetningsstoffer!

 Hjemmelaget sjokoladepålegg,
med masse nøtter,
og med mindre tilsetningsstoffer!!

Og om det nå skulle vært,
at ungdommen rynker på nesen,
og mener det ikke var HELT sånn de hadde tenkt seg....
Så kan du faktisk lage kake, hvis pålegget ikke blir spist!

En supersaftig brownies-lignende kake,
med god nøttesmak!! 

 

Oppskriften på sjokoladepålegg fant jeg hos:
 http://reminiscensce.blogspot.no/

Men, som du kanskje har skjønt, så var dette helt "greit"hos mine gutter,
men da vet jeg at pålegget ikke blir spist,
(Og tro nå ikke at nugattiboksen står ved siden av,
dette var for tiden det eneste sjokoaldepålegg som fantes!)
derfor gikk vi til plan B,
jeg laget min egen kakeoppskrift av pålegget.
(Som forøvrig inneholder så mye hasselnøtter at ikke jeg heller kunne spise det,
selv om smaken var veldig god!) 

Hjemmelaget sjokoladepålegg.

200 g hasselnøtter
100 g kokesjokolade
2 ss honning
3 ss solsikkeolje (jeg brukte raps)
1 ts flaksalt

Event. mer olje.
(Jepp, det må definitivt mer olje i,
spe på til ønsket konsistens)


Mal nøttene, her kan du bruke foodprocessor, eller andre hjelpemidler.
Smelt sjokoalden over vannbad, bruk god sjokolade.
Bland honning, salt og olje i den varme sjokoladen,
og bland alt i nøttene.
Spe på med mer olje.

Oppbevares på glass, eller i en vasket rømmeboks med sprute-effekt!

Smør på brødskiven og nyt,
hjemmelaget sjokoladepålegg!!

Men om du nå skulle få klager.....

Sjokoladepålegg-brownies

2 små egg
1 dl sukker
1 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
50 g smletet smør
ca 3 dl sjokoladepålegg.

Pisk egg og sukker til eggedosis.
Vend i siktet mel og bakepulver.

Smelt smøret og bland sjokoladepålegget inn i smøret.

Vend alt inn i røren. Hell i form.

Denne oppskriften passer på en 20" springform.
Stek, 175* ca 30 minutter.

Avkjøl på rist, la formen være på det første kvarteret.
Server gjerne med denne lekre ostekremen.

Ostekrem

1,5 dl kesam
1/2 liten vaniljestang (el. 1/4 stor) (kun frøene inni)
100 g kremost
1,25 dl melis
1 ts ekte vaniljesukkker

Visp godt sammen

Her kan du og bruke vaniljekesam, og droppe vaniljestangen.
Men smaken blir bedre om du lager din egen vaniljekesam!!
(Her kan du event bruke hele vaniljestangen i hele begeret med kesam,
og ha resten til dessert o.l.)

Deilig nøtte-brownie.....

To oppskrifter i en.
Hvorfor ikke prøve? 

5 kommentarer

Ideatroll

18.04.2013 kl.16:44

Jeg syntes kakevarianten så digg ut (selv om jeg ikke liker sjokolade da) :D Men jeg må nesten komme med en liten ting da... det med "uten tilsetningsstoffer" kommer jo veldig an på hvilken kokesjokolade man velger, for de fleste av dem inneholder tilsetningsstoffer - blant annet et lecitin (E-stoff) som kan være allergifremkallende... Jeg er jo skikkelig matallergiker selv, så jeg er nødt å holde styr på E-stoffer og sånt, blant annet fordi jeg reagerer på en del av dem selv.

Kan du på noen måte beskrive smaken i pålegget? Antar man kan bruke andre nøtter enn hasselnøtter, kunne tenke meg å lage pålegget til noen - men hadde vært greit å ha en anelse om hva jeg serverer :p Og vet du noe om holdbarhet?

Min matgale verden

18.04.2013 kl.20:43

Ideatroll: Hm....ante ikke at de puttet det i kokesjokoladen.Og heller ikke at emulgator/soyalectin var e-stoff. sukk! Alt de tilsetter... Skal rette det til "mindre tilsetningsstoffer" for det må da stemme:) Takk for info:) Smaken var god, sjokoladenøtt, med kraftig nøttesmak. Jeg reagerer litt på hasselnøtter, og dette ble ganske ekstremt, kunne bare glemme å spise dette.Guttene syntes det ble litt kraftig, lys sjokolade hadde nok vært of foretrukket for dem. Kaken er akkurat oppspist på teaterøving, og gikk ned på høykant:) Holdbarhet vet jeg dessverre lite om, annet at pålegget skiller seg litt, og må røres litt sammen/ristes litt før bruk.

Ideatroll

19.04.2013 kl.01:34

Problemet med lecitin er at det finnes flere typer, men alle har samme E-nummer (461 og 462). Jeg er allergisk mot den ene typen (men tåler den fra soya), men pga dårlig merking av ting, må jeg unngå alt som har det E-nummeret, siden de sjelden skriver hva slags lecitin det er.

Jeg skal teste det ut en gang, men prøve med en blanding av peaøtter og mandler i stedet for hasselnøtter - og ut fra det du skriver skal jeg prøve med litt mindre nøtter enn oppskriften sier :)

Min matgale verden

19.04.2013 kl.05:35

Ideatroll: Så bra:) Gi meg gjerne en lyd hvis blandingen var vellykket:) Å være allergisk mot sånt høres slitsomt ut, i hvert fall når de ikke merker skikkelig...

Ideatroll

19.04.2013 kl.06:10

Sånne allergier gjør i alle fall at man velger bort ting man kanskje egentlig kunne ha spist - som at jeg unngår alt med de e-stoffene, til tross for at jeg tåler det når det er soya - for jeg vet jo ikke hvilket av dem det er, og jeg orker ikke å bli syk bare for å prøve :/

Vet ikke helt når jeg får testet det ut, regner med at det kan bli en stund til - tenkte å gjøre det en gang jeg skal ha besøk som kan tenkes å synes det er artig å prøve :)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits