Hjemmelaget yoghurt!

Yoghurt er lett lage selv,
du kan tilsette de smaker du mtte nske,
og f din egen variant!

Jeg bruker stort sett alltid en vaniljestang,
men har ofte i litt kokos,
og er svak for lnnesirup i yoghurten....

Tykkelsen kan du og bestemme selv,
sil yoghurten i et klede, eller kaffefilter til nsket tykkelse.

Siler du den ekstra lenge fr du kvarg!

Hjemmelaget yoghurt.

1 liter melk, hel eller lettmelk
1 vaniljestang
2 ss yoghurt naturell

Event 2 ss kokos/2 -3 ss lnnesirup

For f yoghurtkulturen bruker jeg kjpeyoghurt, naturell.


Kok opp melken til den akkurat nr kokepunktet.
Ikke bruk for sterk varme s det svir i bunn.
Vaniljestangen splittes og kokes med.
Ha event andre smaker i etter koking.

Legg lokk p pannen og la melken avkjle til du kan stikke ned lillefingeren uten brenne deg. 45*
(Den helt nyvaskede lillefingeren...)
Hell litt av melken i en liten skl.
Rr i yoghurten.
Hell melken i en boks/skl med lokk.

Pakk inn boksen i et hndkle,
sett den varmt i 8-9 timer. Jeg setter min p badegulvet.

Vaniljestangen lager en nydelig yoghurt.

Yoghurten kjles ned i kjleskap.
Men frst kan du gjerne sile den litt gjennom et klede eller kaffefilter.
Mysen som renner av kaster jeg...
Lurer p om den kan brukes til noe??

Supergod yoghurt!

N kan du bruke denne yoghurten til lage ny yoghurt av.
Men etter ca 4 ganger br du lage p kjpeyoghurt igjen,
dette leste jeg i Maison mat og vin!
Hjemmelaget yoghurt - Godt!

7 kommentarer

Nemi Rebella

08.03.2013 kl.16:34

Nomnom :D

Mysen der som er full av vaniljesmak m jo vre super og bake boller og slikt p!?! Myse kan ogs fryses, og brukes etter behov... Vanlig myse (uten s mye smak) er suuuper og bake brd og rundstykker p, de blir supersaftige! ^_^

Min matgale verden

08.03.2013 kl.18:07

Nemi Rebella: TAKK! S utrolig bra! Da blir det boller og brd neste gang! Har en kusine som lager brd p kraften hun koker kjttrull i, skulle bare mangle at man ikke kan bruke mysen og da:) Tusen takk for informasjonen:)

Nemi Rebella

08.03.2013 kl.19:08

Hmmm, det er noe med oppskrifta jeg ikke skjnner... Bruker du vanlig kjpeyoghurt for og f til syrninga, eller hvilken yoghurt blander du i etter at melken er ca 45c? Og blander du dette i all melken etterp? Sorry, jeg er teit... Ai nau ;P

Min matgale verden

08.03.2013 kl.19:27

Nemi Rebella: Ja, jeg bruker kjpeyoghurt naturell for f syrningen igang. Etter du har laget kan du bruke din egen til ny syrning. Det finnes sikkert oppskrifter og fremgangsmter uten kjpeyoghurt ogs. Blander frst inn i litt av melken, deretter blandes alt og settes til syrning:) Hper det var forstelig. La til en setning p innlegget, bare bra at du spr! Og du er overhode ikke teit:)

Hannah

20.11.2014 kl.14:05

Mysen holder seg visstnok i 6 mnd i flaske i kjleskapet. Du kan lage fltemysost/mysost eller annen type ost, f eks italiensk ricotta. Ellers er den visst super ha i brd/bakverk eller sunn ha i smoothies osv.

Min matgale verden

20.11.2014 kl.18:26

Hannah: Oj, s lenge! Takk for opplysninger og gode tips :)

Kurt Rosfjord

17.01.2015 kl.11:35

Mysen som du siler av, inneholder yoghurt kultur. Jeg bruker ha den i isterning pose, og fryser den ned. Neste gang jeg lager yoghurt popper jeg ut to terninger og tiner i et glass p kjkkenbenken for s ha den i den oppvarmete melken.

Min matgale verden

17.01.2015 kl.13:33

Kurt Rosfjord: , s smart. Da kan du jo lage nr som helst. Takk for godt tips :)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og stt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatr og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for nytes!! Kontakt meg gjerne p Kjerstisandnes@gmail.com Flg meg p instagram: kjerstisandnes Lik min side p FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits