Årskavalkade i mat og søtsaker fra Min Matgale Verden!

Året er ved sin ende, 
og her er litt av det som har "smakt" i 2012... 

Vi starter i januar, 
og hva er vel mer "januarisk" enn en lett kyllingwok?
 
En klassiker som kjennes så bra etter all julematen.
Smakfull og saftig, men gniten på kalorier.
Her har vi og fått inn et vintips fra Vidar:
Her passer det sikkert med en halvtørr Rhisling fra Rheingau Tyskland.
Takk Vidar 

Februar er alle hjerters måned,
og her skal du få en absolutt helt fantastisk is!
Denne er laget på eggehviter,
(og av de to plommene lager du bare en liten bernaisesaus til middag... )
Rips-is!!
 
 
Denne isen har jeg laget og nytt flere ganger, og den ble laget til Gubben på Valentinsdagen.... 
SÅ utrolig enkel, denne burde du prøve! 

Mars.
Brød og rundstykker. Hjemmebakt!
Bare duften som brer seg i huset er nok....
Og disse trekantede rundstykkene, proppfull av frø og kjerner er utrolig gode.
Trekantrundstykker fulle av frø.
 

Saftige, sunne  og mettende.
En sikker vinner! 

Mai.....bare ordet høres ut som bløtkake,
bløtkake og flagg...mai...grønne bjørkeknopper og 17mai sløyfer med nål....
Som man mister... Joda, vi misten en i år også...
Men bløtkake...
En skikkelig 17maibløtkake i rødt, hvitt og blått..
 
...det er Norge i Rødt, Hvitt og Blått....
Denne 17 mai gikk Guttene i dress....konfirmasjonsdress...
Plutselig var de voksne... 

Og SÅ var det sommer....
I hvertfall nesten...
Hagearbeid er koseligst først på sommeren,
og da passer det så godt med en
iskald, Vietnamesisk inspirert is-kaffe....  
 

Når du tar en pust i bakken mellom luke-øktene.
Jeg luker ikke mye,
men jordbæråkeren min passer jeg litt på,
og  å sitte der på en liten krakk,
med en god lydbok på ørene.....
Det er faktisk helt herlig!

Juli,
NÅ var det muligens blitt varmt i Norge, eller husker jeg feil her...??
Vi hadde i hvertfall en nydelig steikandes varm uke i Sverige!
Det er ferietid og tempoet senkes...
Og selv om dette antagelig ikke er det du forbinder med sommer,
så er Fish and Chips
 

 Ofte foretrukket feriemat...dersom du er i England...
Her har du en helnorsk variant,
som smaker like godt sommer som vinter...

August,
Fotball og NorwayCup
Vi ligger solbrent og utslått på stranden...æhrm...eller gjorde vi ikke det?
Gjerne på hytten... og da VAR det fint vær!
På hytten senker vi skuldrene og serverer kaker på pappfat....
Alt for å slippe å stå inne og vaske opp!
Kjersti`s Bringebærdrøm

Denne kaken har jeg komponert helt alene,
sjokoladesukkerbrød, hjemmelaget vaniljekrem, bringebærmoussè og bringebærgelè...
Godt.... 

September....
September pleier å være en nydelig måned,
og jeg husker flest godværsdager. 
Hagens grøde gir av sin overflod, skogen er på sitt vakreste,
Og tiden for å kose seg litt innendørs er og tilbake.
Da liker jeg suppe.....
Og her har du oppskrift på
Varmende Chillisuppe med dekorativt tomatbrød til. 
 

Da snakker vi innekos da...

Oktober.
Høsten er en herlig tid,
og nå var eplene på sitt beste....
Jeg har et epletre som hvert år bugner av epler!
Hvorfor ikke prøve en epleterte med Karamell?
 
Enkelt laget med ferdig butterdeig.
Sanselig godt med hjemmelaget vaniljekrem til..... 

November.
Nå satte høsten skikkelig inn,
vi gikk våte turer, og kjenner på hvor deilig det er å komme inn og blir varm og tørr...
Og da vil jeg ha lang-kokt mat,
i hvertfall litt lang-kokt.
Har du prøvd å koke en hel kylling i indiske krydder??
Det blir altså så saftig og godt,
og er langt ifra så innviklet som du tror!
En himmelsk Chicken Curry

Som serveres med naan-brød, spicy mango-chutney og litt yoghurtdressing...eller rømme..
Krydder får man enkelt på nett, Krydderia.no har det meste. 

Desember......det har vært en deilig Desember....
Året går fort,
og til sist vil jeg anbefale deg å prøve surdeig!
Dette krever litt øvelse,
men resultatet er verdt det.
For prøver og øver du deg frem på surdeig blir det til slutt perfekt! 
Surdeigsbrød er bare helt fantastisk!
Landbrød på surdeig
 

Og har du først fått smaken på dette blir kjøpebrød aldri det samme.... 
Julen hadde ikke vært det samme uten surdeigsbrød... 

Dette var året som gikk  i Min Matgale Verden.
eller litt av det....

Velkommen tilbake i 2013 for mer matglede og halvgale morgenskriblerier:) 

Stikkord:

2 kommentarer

ladyaugust

31.12.2012 kl.17:29

Nammenam ! Fikk lyst på alt på en gang, hele året ditt rett i magen :D Superkokken <3

Min matgale verden

01.01.2013 kl.16:00

ladyaugust: He he, du er søt:)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits