Julebrød med tranebær.

Julebrød MÅ man bare ha i adventstiden!

Og her kommer et alternativ med tranebær,
ganske enkelt fordi jeg var tom for rosiner.....

Og hva med å legge brødet i en pen linpose....
Og gi det bort i gave??

Eller bare nyte det selv.....
For det ER vanskelig å stoppe....

Jeg ble inspirert av en gammel oppskriften i mormors bakebok...

Men laget min egen vri,
med tranebær....
(Og uten sukat.....har aldri blitt helt venner med de der sukatene...)

Julebrød med tranebær

20 g gjær, fersk
2 dl hel-melk
1/2 ts kardemomme
1/2 ts stjerneanis
1/2 dl sukker
50 g smør
1/2 ts salt
6 dl hvetemel
50 g tranebær/rosiner


Ha alt i bakebollen og elt i minst 10 minutter.

Hev ca 1 time, form til et rundt brød.

Etterhev ca 40 minutter, pensle med sammenpisket egg.

Stek på 200* ca 30 minutter.

Kakk brødet under for å høre den hule lyden som tilsier at brødet er stekt.
Avkjøl på rist, gjerne under klede.



Mmmmmm...ingen jul uten julebrød....

Stikkord:

5 kommentarer

14.12.2012 kl.17:30

Julebrød nam nam. fin linpose :)

slowfoodfastfood

14.12.2012 kl.18:11

Så smart med tranebær :) Enig i det med sukatene, men tåler det i min mors julekake da som eneste!

Min matgale verden

14.12.2012 kl.22:38

Anonym: Ja sant:) Fått den av søte Trude på jobben:)

Min matgale verden

14.12.2012 kl.22:39

slowfoodfastfood: Ja, for tradisjon er tradisjon, og da kan sukat og smake bra:)

lisaskramh

14.12.2012 kl.23:06

Nam, elsker tranebær! :)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits