hits

Lefsekling fra Telemark bakt i Bergen....

Julen omkranser oss med sin lune stillhet,
og i frjuls-tiden passer det godt bake lefse.
Denne lefsen var enkel f til, og kan derfor anbefales.
Og tro meg, jeg har bakt masse rare lefser jeg....

Supertynne lefsekling fra Telemark.

Som smres med sukker og smr, og klippes i nsket strrelse.

Du fr aldri nok av disse....

Oppskriften fant jeg hos:

http://feelinggoodbyh.blogspot.no/

Lefsekling fra Telemark

100 g margarin (eller smr)
1/2 l h-melk (5 dl)
1,5 egg
750 g hvetemel
+ hvetemel til utbaking.

Klining:
375 g smr, (her m du ha ekte smr)
250 g sukker

Smelt margarinen og ha i nesten all melken (ca 4 dl)
La dette akkurat koke opp, ta av varmen, tilsett resten av melken og pisk s i eggene.
I med mel og rr godt sammen.
Finn frem takken og rydd god plass p bakebordet/kjkkenbenken.
Kna deigen p benken, denne jobbes best med nr den er lunken.

Kna til du har en glatt og fin deig.

N kan du dele deigen inn i emner.
P min takke ble dette 6 emner.

Finn frem et rent, stort kjkkenhndkle,
vask av kjkkenbenken med litt vt klut,
legg p kjkkenhndkle (s glir det ikke s lett)
Og dryss rikelig med mel p hndkle.

Kjevle s ut tynne tynne leiver, kjevle frst en liten sirkel,
deretter kjevler du korte, lette sm tak,
utover rundt hele lefsen.
Alts, ikke frem og tilbake,
bare ut, ut, ut, rundt hele ytterkanten p lefsen.
Korte, lette tak.

Bruk en bakstesleiv og sleng hele lefsen p takken.
Takken skal vre ganske varm.
Brst av overfldig mel.

Stek lefsen p begge sider, snu flere ganger, den skal bli brunprikket.
Legg i stabel.

Nr lefsene er kalde kan du smre dem.
Rr mykt smr iog sukker hvitt.

N kan du smre lefsene p to forkjellige mter.
Enten smrer du hele lefsen, bretter den i to, smrer ene halvdelen og bretter den igjen i to.
Denne mten gir den lefser som klippes opp som tynne pizzastykker.

Eller smrer du hele lefsen, bretter inn 1/3, smrer den delen du brettet inn,
og bretter siste 1/3 opp. Klippes i tynne rektangler.
Oppbevares kjlig, kan fryses.

Vr nye med smrningen,
og klipp gjerne av litt i kantene for f minst mulig svinn med smrning.

Dette svinnet er det nemlig DU som m spise nr du str og smrer,
og det er s fantastisk godt at du kan spise deg fordervet!!
Og DET vil vi jo ikke!!

Nydelig Lefsekling fra Telemark !
Bakt i Bergen....

14 kommentarer

Randi' s hemgjort mat

05.12.2012 kl.19:48

Lefser nam nam. Dette kan du ser jeg. Jeg pleier f av min mor. Men har oppskriften hun bruker. Den smres ogs med smr og sukker. Det er kulturmelk og hornsalt i den. Men ellers noe av det samme. Skal ogs kjevles tynt tynt.. :)

Navn

05.12.2012 kl.22:51

h, nam, Lefser! :D

Min matgale verden

06.12.2012 kl.07:41

Navn: Ja sant:)

Heidi

07.12.2012 kl.13:23

Du mener 0.5 liter mjlk ikke sant? Ikke 0.5 dl.

Min matgale verden

07.12.2012 kl.14:10

Heidi: Ja, det skal vre 0,5 liter, 1/2 liter. Huff, jeg skal inn og rette med en gang. Takk for oppmerksomheten:)

Morten

12.12.2012 kl.15:44

Ja, det var nydelige lefser :) Skal be alle som smakte stemme p deg til rets sanebu.

Min matgale verden

12.12.2012 kl.15:52

Morten: Hres ut som dere kan f kaker flere ganger dere:)

Renate

13.12.2013 kl.10:27

Hei lurte bare p hvor mange leiver snn ca det ble av denne oppskriften.

Mvh Renate

Min matgale verden

14.12.2013 kl.06:42

Renate: Hei. Ser ut som det ble 6 leiver av denne oppskriften. (kan ikke si det 100%) Ellers kan jeg anbefale sunnmrslefsene, som jeg likte enda bedre:)
http://kjerstisandnes.blogg.no/1385884255_sunnmrslefser_skikkel.html

Solveig Barstad, Elverum

19.11.2014 kl.17:51

Har bakt kling i sikkert 30 r, din oppskrift er den beste bde bake ut og jeg fikk tilbake den gode smaken. Doblet porsjon og fikk 16 store leiver. Et lurt triks. Legg et hndvridd vtt frottehndkle p benken, s to kjkkenhndklr og til slutt et dobbelt frottehndkle. Alle hndklrne m bltes og vris opp. Legg en ferdigstekt leiv imellom kjkkenhndklrne, legg leivene opp hverandre ettersom du steiker, alle imellom de to kjkkenhndklrne. La de ligge til de blir kalde i hndklrne, da er de myke og kan smres og puttes rett i fryseren.

Min matgale verden

20.11.2014 kl.05:44

Solveig Barstad, Elverum: S kjekt hre. Og takk for et svrt godt tips. Jeg kjenner det kribler i lefsebakefingrene....gleder meg til begynne :)

Malin

30.11.2015 kl.16:20

Hei, hvor mange egg mener du i oppskriften?

Ble litt usikker p om det er snakk om 1 1/2 egg eller noe annet :-) ?

Min matgale verden

30.11.2015 kl.20:39

Malin: Ja, det er nok 1 og et halvt egg jeg mener. Jeg har halvert oppskriften, lefse oppskrifter er ofte ganske store. Her kan du og bruke 2 sm egg :)

03.12.2017 kl.18:41

Nydelige lefser. M lages flere ganger 👍

Min matgale verden

03.12.2017 kl.20:50

Anonym: Takk, s kjekt hre :)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

46, Bergen

En matblogg med salt og stt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatr og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for nytes!! Kontakt meg gjerne p Kjerstisandnes@gmail.com Flg meg p instagram: kjerstisandnes Lik min side p FB: Min Matgale Verden

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...