Lettlaget vaniljesaus til høstens eplekaker.

Vaniljesaus er noe ganske annet når du lager den selv......
Og i disse eplekake-tider er en porsjon av denne egentlig  et "must" å ha i kjøleskapet....

Jeg har funnet en ny vaniljesausoppskrift hos:
søta saker 
Denne er enklere og med bare en eggeplomme!
(for deg som er lei av å lage marengs...)

Fyll vaniljesaus på søte flasker...dekorativt og godt!!

Og vaniljesaus passer til både kaker og dessert.

Enkel vaniljesaus.

1/2 vaniljestang
3 dl h-melk
1,5 dl fløte
4 ss sukker
1/2 ss potetmel utrørt i litt melk
1 eggeplomme


Varm opp vaniljestang (skrap utav frø og varm frø + stang) med sukker, melk og fløte.
La det syde rett under kokepunktet i ca 10 minutter. 
Ha så i potetmel utrørt i litt melk, la det koke opp,
ta av varmen på første boble. 

Rør kraftig i sausen og ha i eggeplommen under "vill" omrøring. 
(neida, ikke SÅ vill....)
Sett pannen tilbake på platen og varm forsiktig opp så sausen tykner enda litt til.
Den skal IKKE koke!!

Hell på flasker/mugger.

Oppbevares i kjøleskap.

Nydelig smak og nydelig svartspettet vaniljesaus...

Som høyner eplekaken enda noen hakk....

2 kommentarer

30.10.2012 kl.20:17

Det er så fint med de sorte ''prikkene'' kommer frem i vanilje, ser kjempe bra ut :D

Min matgale verden

31.10.2012 kl.17:59

Anonym: Takk:)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits