Hjemmelaget müsli med ristede nøtter...

På tide å lage en ny porsjon?
Eller har du enda ikke prøvd??

Hjemmelaget musli er enkel å lage selv,
du får ha oppi akkurat det DU ønsker deg,
og det finnes ingen skumle tilsetningstoffer...

Denne blandingen smaker fantastisk,
søtet med agavesirup og brunt sukker,
perfekt til yoghurt naturell, eller gresk yoghurt.
Sukkeret som er tilsatt grynene sparer du altså igjen på naturell yoghurt!
Eller på hjemmelaget yoghurt!

Hjemmelaget musli med nøtter.

3 dl havregryn
1/2 dl knuste linfrø
1 dl speltflak
1 dl gresskarkjerner
1 dl solsikkefrø
1/2 dl sesamfrø
2,5 dl hakkede nøtter (hassel/mandler/paranøtter/valnøtter...)

4-5 ss cocosa
2 ss brunt sukker
2 ss agave sirup

Cocosa er erstatning for olje/smør som smaker utrolig godt. (kokos)
Agavesirup er søtningsmiddel, sterkt, som gjør at du trenger mindre enn vanlig sukker.
Disse produktene finner du på Helsekosten, kanskje litt dyre, med de er holdbare og varer lenge,
kan brukes i småkaker og annen kakebakst for et sunnere resultat!
(som erstatter for smør/olje og sukker)

Bland alt det tørre,
smelt cocosa i micro og rør i sukker så det smelter.
Bland i agave og hell over grynene. Bland godt så hvert gryn blir dekket.

Spre utover en bakepapirkledd plate, stek 10 min på 180*
Bland om på grynene (de ytterste blir fort brune)
stek videre ca 10 minutter på 190-200*
Pass på!! Plutselig kan de bli for mye stekt!!


Vips, så har du ristet nøtteblandet musli, som smaker helt helt fantastisk!
Og den er bare DIN!!

Stikkord:

6 kommentarer

iidb

04.09.2012 kl.22:19

At dette smaker himmelsk tror jeg på. Skal prøve å huske det neste gang jeg er framom helsekost.

Du burde utgi oppskriftene dine i bokform.

Ane

05.09.2012 kl.07:08

Herlig oppskrift!!! Går det an å droppe brunsukkeret, og heller ha mer av sirup/olje i, eller blir dette helt feil konsistens?

Enig med kommentaren over her; burde gi ut oppskriftene i bokform :)

Kokkeliten

05.09.2012 kl.07:33

Har alltid hatt lyst å prøve! :-)

Min matgale verden

05.09.2012 kl.08:28

iidb: Kan absolutt anbefales:) Takk:) *glad*

Min matgale verden

05.09.2012 kl.08:38

Ane: Joda, det går helt fint, enten dropper du det helt, eller erstatter med mer sirup:)
Takk! *glad*

Min matgale verden

05.09.2012 kl.08:38

Kokkeliten: Da burde du bare "hoppe" i det:)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits