Fish and Chips, på Norsk....

Frityrstekt er kanskje ikke det  sunneste....
men oj så GODT det er!!

Og om ikke frityren er så bra,
så er da det inni bra....fisk og poteter!!
Skikkelig Norsk!

Jeg brukte seifilèt,
her kan gjerne torsk eller lyr benyttes.


Skjær poteter i strimler.

Skjær fisk i biter og krydre med fiskekrydder

Varm opp en gryte med olje, jeg brukte raps-olje.
Sjekk med en trepinn at det bruser om pinnen når du setter den nedi, da er frityren passe varm.
Ha i litt og litt poteter, det tar litt tid, men det er verdt det!

Ha og et lokk klart! Frityr er farlig! Skulle det begynne å brenne, legg lokk på gryten!!
Dette kveler flammene!

Denne gang kjøpte jeg ferdig tempura-pulver. (kjøpt på asiatisk butikk)
Dette blandes ut med vann, fisken dyppes i "kremen"
Frityrstekes til småbrun og gjennomstekt.

La fisk og poteter trekke godt av på kjøkkenpapir,
server med søt chilisaus...

Og nyt et herlig fritert måltid!
Det er jo fisk!
Og fisk er sunt!!

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits