Rabarbra og Rosevann Sirup!

Rabarbra sirup.....spennende, ikkesant??
Grei f til,
og gy med noe som er litt spesielt!

Her er rabarbra sirupen brukt i et glass farris, som smakstilsetning
Den m selvsagt rres ut, og da blir det snn:

Iskald farris med Rabarbra og rosevann sirup.......sommer......

Den kan og brukes p yoghurt,
Tykk tyrkisk yoghurt med Rabarbra og rosevannsirup.....

Havregryn og rosiner= komplett lite mltid.

Eller du kan bruke den i drinken,
her brukt i en stor melondrink, med vannmelon og jordbr,
perfekt som stningsmiddel.

Oppskriften fant jeg hos 101.cookboks.com

Rabarbra og rosevann sirup.

250 g rabarbra
200 g sukker
230 ml vann
1-2 ts limejus
ca 1/2-1 ts rosevann( jeg kjpte min i asiatisk butikk)


Bland sukker og rabarbra og la st minst 45 minutter.

Ha i vann og kok opp i en kjele.
La koke ca 15-20 minutter til rabarbraen er myk.
Hell blandingen i et drslag med sylteduk/sileduk i (eller bruk et tynt kjkkenhndkle)

Klem all saften godt ut.
Ha dette tilbake i kjelen, og ha i limejusen.

Kok opp og la den redusere, ca 15-20 minutter.
Bland i rosevann, forsiktig, smak til, det er ganske kraftig smak.

Hell over i passende beholdere.


Og nyt den som smak i kulsyreholdig vann.....

eller i yoghurten.....eller i drinken.....eller hvor det enn mtte passe med en st, seig lykkelig rabarbra-sirup.....

Denne likte jeg!!

4 kommentarer

elisabethsfotoverden

27.05.2012 kl.22:42

Har aldri hrt om dette fr:) Ser godt ut da, og ikke minst sommerlig:)

Min matgale verden

28.05.2012 kl.09:46

elisabethsfotoverden:Veldig sommerlig og gy med noe litt utenom det vanlige:)

Lisa

01.06.2012 kl.22:04

Hei!

Jeg ble helt spr jeg,for jeg leste om sirupen og tenkte at DEN, den skal jeg lage. Men s husket jeg ikke hvem som hadde lagt ut oppskriften,s jeg mtte gjennom de fleste bloggene p matbloggsentralen. Og en del innlegg..Festlig. Note to self;lagre under favoritter. Det er gjort n ;) Men uansett, ikveld har jeg laget rabarbrasirup. Jeg droppet rosevann(for jeg er ikke s glad i det)og tilsatte i stedet en vaniljestang! Og det ble helt fantastisk godt! Jeg smakte litt underveis, jeg elsker rabarbra nemlig. Og silte og satte den klare "saften" til redusering. S utrolig irriterende og synd at jeg klarte glemme at jeg hadde den p kok, s den ble altfor brun, ikke brent, men ikke brukbar i det hele tatt. Det kom et par stygge ord da ja..Gidder ikke lage mer i ikveld, men jeg skal love deg at jeg skal lage ny imorgen. For dette var snadder! Takk for oppskriften!!

Min matgale verden

01.06.2012 kl.22:12

Lisa: s kjekt!!:) Vaniljestang...jo det samker sikkert godt i! Kanskje jeg m lage litt mer og prve med vanilje! Bra tisp! Helt nydelig p yoghurt alts! Kjipt at den ble "overkokt", men bra du er klar for nytt forsk:) Jeg elsker og rabarbra, laget en helt nydelig rabarbrasmuldrepai hin dagen, blogges snart:) Lykke til. Og lenge leve rabarbraen;)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og stt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatr og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for nytes!! Kontakt meg gjerne p Kjerstisandnes@gmail.com Flg meg p instagram: kjerstisandnes Lik min side p FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits