Biffgryte med creme fraiche og brunt sukker.
Brunt sukker i gryter gir en smaskens smak!
En søtsmak som gjør gryten enda bedre!
Servert med ris, grønnsakene koser seg i sausen....
Biffgryte med Creme Fraiche og brunt sukker
Ca 600 g storfekjøtt, jeg brukte "sosekjøtt" et stykke av bogen.
5 dl vann
1 kinesisk hvitløk delt i 4 biter
2 laubærblad
1 gulrot
4 sjampinjong
1 stilk stangselleri
2 sjalottløk
1 stor paprika
1,5 dl creme fraiche
3 ss soyasaus
1,5-2 ss brunt sukker
ca 1 ts salt
Pepper
2 ts maizenna utrørt i litt vann
Fres kjøttet i jernpanne i margarin (el blanding margarin/olje)
Bruk ganske sterk varme, her vil du bare ha en brunet overflate,
kjøttet skal koke, så her skal vi ikke gjennomsteke!
Stek i flere omganger og ha bitene i en gryte. Legg i hvitløk og laubærblad, hell over vann.
Kok opp og la dette småkoke/trekke i minst en time, gjerne mer om du har tid.
Skum av skum som legger seg på toppen.
Skjær opp sopp, løk, gulrot, selleri og paprika, jeg skjærer i ganske store biter,
jeg vil ha gryten litt "røff"
Fres gulrøtter og løk i en teflonpanne/wok, bruk olje og la de bli gylne men ikke brune.
Ha de i gryten og la de koke med.
Gjenta dette med sopp, paprika og selleri.
La gryten koke til gulrøttene er kokt, ha i soya, sukker, creme fraiche, salt og pepper.
Rør ut maizenna i litt vann og pisk dette i når gryten koker.
Server ris til gryten.
Den fantastiske sausen blander seg med risen og gir deg en nydelig opplevelse....
En god gryte smaker skikkelig godt!
solkro
30.05.2012 kl.21:06
Goe knib<3
Min matgale verden
30.05.2012 kl.21:07
Ha en fin kveld.
solkro
30.05.2012 kl.21:13
Min matgale verden
30.05.2012 kl.21:18