17 Mai kake. Bløtekaken som er rød, hvit og blå, både utenpå og inni...

Hipp hurra for enda en god grunn til å bake en kake!!
Etter konfirmasjonens mange "prøvebak" og til sist ekte "bak",
var det på høy tid det kom en unnskyldning for å bake en skikkelig kake!

Niida, jeg TRENGER selvsagt ikke en grunn,
men det er veldig godt å ha en....

Og 17. Mai er jo den ultimate "blautis" dagen.
Jeg prøvde meg på en harmoni i rødt, hvitt og blått.......
Både inni og utenpå...

Derfor farget jeg den ene kakebunnen rød,
og hadde nesten blått syltetøy i midten...


17 mai Kake

2 Kakebunner, en rød, en hvit
en halv porsjon hjemmelaget vaniljekrem
sommerens beste syltetøy(kommer oppskrift i morgen.)/ rørte jordbær e.l.
Pisket kremfløte, ca 3 dl.

Kakebunn til 20-22* form.

2 store egg
60 g sukker
60 g hvetemel
1/4 ts bakepulver
(1 liten ts fargepulver)

 
Stivpisk egg og sukker. Sikt i mel, bakepulver og event. fargepulver

Vend hvetemelet forsiktig inn med slikkepotten.
Ha røren i form som er smurt og drysset med mel/semulegryn.
 
Stek ca 25 minutter, midt i ovnen 175*
(sjekk med kakenål at den er gjennomstekt)
Avkjøl på rist og del den i to.
 
Legg den røde topp med toppen ned, smør på hjemmelaget vaniljekrem og pisket krem.
Legg på en lys del, dynk den litt, gjerne med farris,  smør utover sommerens beste syltetøy.
 
Legg en hvit topp oppå, dynk litt, smør på mer syltetøy og klatt resten av vaniljekremen oppå.
Legg på siste røde topp, la den pent firkantede bunnen komme opp.
Dekk med pisket krem oppå og rundt.
Pynt.

Jordbær og blåbær blir fin 17 mai kake,
ikke den fineste jeg har sett,
men kanskje den beste??

Hjemmelaget vaniljekrem og sommerens beste syltetøy (med rabarbra, solbær og jordbær)
gjør i hvertfall alt de kan for å gi deg en god smaksopplevelse...

Ha en fin 16 mai, uansett om du stryker flagg eller fester!

11 kommentarer

synnovesyr

16.05.2012 kl.17:53

Det var en ekte 17 mai kake,og så veldig god ut:)

Hylja

16.05.2012 kl.17:53

Åh, så lekker! Når jeg blir stor skal jeg også begynne å lage 17.mai-kaker! :D

Min matgale verden

16.05.2012 kl.18:20

synnovesyr: Takk, og god syttende:)

Min matgale verden

16.05.2012 kl.18:26

Hylja: Knis..;)

solkro

16.05.2012 kl.18:57

knallfin kake :) Hos oss blir det pavlova med rødt .hvitt og blått:)

Ha en fin 17 mai:)

Goe knib<3

kulla

16.05.2012 kl.19:45

ohhhh...den så lekker ut:) Blir kake med jordbær hos oss å....men ikke så fin som denne;)))

Min matgale verden

16.05.2012 kl.20:14

solkro: Mmmmmm, Pavlova altså...det er så godt!
Ha en knall-fin feiring:) Klem:)

Min matgale verden

16.05.2012 kl.20:15

kulla: Smaken er viktigst:) Ha en fin feiring:)

Elin

16.05.2012 kl.21:08

Lekker 17 mai kake du har laget. Fristende, og smaker helt sikkert meget godt.

28.04.2013 kl.22:41

hvor jg kan kjøpe sånn farge pulver?

Min matgale verden

29.04.2013 kl.05:32

Anonym: Dette fargepulveret får du kjøpt i noen av de asiatiske butikkene:) Bor du i Bergen har jeg sett det hos den vis à vis bystasjonen, Global.

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits