Det gode gammeldagse terteskjellet med fløtepudding og reker.

Har du glemt det??
terteskjellet med fiskepudding i hvit saus,
med asparges og reker??
Eller hadde du andre ingredienser??
Eller har du overhode ikke hørt snakk om dette??

Dette er skikkelig tja, 70 talls??
Men det er faktisk utrolig godt!

Jeg ble inspirert av  Linesfotoliv. Takk:)

Jeg tror dette er mer brukt i Danmark,
for da jeg var der og feiret en 20 års-dag spiste vi faktisk dette.

Og det var der jeg fikk med meg aspargesen,
som jeg synes smaker veldig godt til.

Jeg bruker vanligvis asparges i  lake,
og bruker litt av laken i sausen.
Men når asparges er i sesong må vi bruke ferske.

Men var de fine da??
Nei,
alle buntene hadde noen brune asparges i seg,
og da takket jeg nei.
Og tok en pakke aspargesBØNNER istedenfor.

Ikke dumt....
Jeg kjøpte og butterdeig, frosne i plater.
for det smaker veldig mye bedre enn ferdige skjell.

Tin de litt og kjevle dem ut, jeg fikk 2 skjell av 1 plate.
skjær dem til og legg i en passende form.
Her brukte jeg XL-cupcakesformer
Penslet med eggeplomme og stekte 12-15 minutter på 200*
((tok de utav formene og lot de stå 5 min på ettervarmen og)

Kok aspargesbønnene ca 5 minutter i lettsaltet vann.
Bruk vannet og lag hvit saus,
ha i en skvett fløte, og fløtepudding i biter.
Smak til med salt og pepper.
Vend inn aspargesbønner og pillede reker til sist (skal ikke koke)

Terteskjellet hever seg voldsomt,
jeg skar et snitt i midten, for den var hevet veldig opp, sånn at godsakene fikke plass nedi.

Dette serverte jeg til middag,
med påfølgende rømmegrøt.

Super combo!

I dag skal jeg på klubb, og gleder meg mat og prat!
Det var altså i går, dette er dagens ekstra innlegg, det jeg glemte i går:)
Happy Lørdag!

4 kommentarer

solkro

12.05.2012 kl.14:42

Har ikke hatt det på lenge men synes det er veldig godt:)

Ha en fin lørdag<3

whooah - Line

12.05.2012 kl.17:18

Jeg rett og slett elsker skjell! :D Pleier å ha oppi fiskepudding, erter, gulrøtter og reker i hvit saus :b Namnam!

Min matgale verden

12.05.2012 kl.21:40

whooah:Erter har jeg sett er vanlig ja, sikkert godt med gulrøtter og:)

Min matgale verden

12.05.2012 kl.21:41

solkro: Gøy å lage "gamle" retter:)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits