Lyse lette Brioche hamburgerbrød.

Og disse kan man fint lage pølsebrød av og,
lyse lette, luftige og gode!
Noe helt annet en kjøpebrød...

Penslet med eggeplomme og vann får de en glinsende flott overflate.

Noe som gjør seg godt i solsteiken....
For hva er vel bedre enn grillet hamburger,
med hjemmebakte hamburgerbrød....ute i solen...

Mmmmmm....våren altså!!

Og disse kan du fint lage innimellom hagearbeidet....

Hjemmebakte hamburgerbrød.

3 ss melk
2 ts tørrgjær
2,5 dl vann
2,5 ss sukker
1 egg
1,5 ts salt
2,5 ss mykt, mykt smør
7,5 dl hvetemel
1 eggeplomme blandet med 1 ss vann til pensling

 
Ha varm melk, lunkent vann og gjær i bakebollen. La stå og gjese i ca 4-5 minutter
Ha i resten av ingrediensene, hold igjen på hvetemelet. Jeg bruker K-kroken de første minuttene,
dette for å få det skikkelig blandet, siden jeg er litt lat,
og ikke blander det tørre, smuldrer smøret og pisker egget....
Men hva skal man med K-kroken da?? For dette funker nemlig helt fint.
Bytt til eltekroken, ha i resten av hvetemelet og la maskinen jobbe ca 8-10 minutter.

Du har nå en seig deig, og den skal være seig og litt klisset.
 
Bruk litt hvetemel og skrap ned fra kantene, hev deigen i minst 1 time, gjerne mer.
Under plast og kjøkkenhåndkle.
 
Form ønsket størrelse på brødene, jeg laget noen hamburger, til små slider,
og noen pølsebrød.
Sett til etterheving under plast, ca 1 time, gjerne litt mer.
Varm opp ovnen til 225*, sett inn en rektangulær form med vann i bunnen av ovnen.

Pensle forsiktig med eggeplomme+vann, strø med sesamfrø og litt valmuefrø.
Stek midt i ovnen i 15 minutter.
Avkjøl på rist under et klede.

Brødene får en nydelig overflate.
Og smaker skikkelig godt.

Selv om Gubben klager over at han blir så mett av disse brødene....
Til sammenligning  med de kjemiske luftbrødene vi kjøper i butikken;)

Vi grillet og spiste ute idag.....
Koselig!
Grillsesongen er åpnet, og vi liker det!!

Har du fått grillet i år??

Én kommentar

solkro

01.05.2012 kl.19:54

De så gode ut og jeg får gi gubben oppskriften han liker nemlig å bake brød >3

ha en fin kveld<3

goe knib<3

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits