Hjemmelaget vaniljekrem. Lett å lage, ti tusen ganger bedre!! Sånn cirka...

Jo, jeg mener det!
Det er så utrolig enkelt,
og smaker bare SÅ mye bedre.
Jeg skal gjerne innrømme at jeg har tydd til kjøpekremer jeg og,
men du burde absolutt prøve å lage din egen...

Bare synet av den vaniljespettede kremen gjør meg lykkelig....
Egentlig kunne jeg spist dette med skje....
men jeg gjør det ikke....
Om jeg skulle komme til å søle litt derimot....
Denne kan du gjerne bruke i en kake

Her blandet med pisket kremfløte.....
Sammen med bringebærmousse...og sjokoladetrekk...

Men nå var det vaniljekrem!
Dette er en variant med bare melk og potetmel.
har du lyst å prøve en med fløte og litt smør kan du teste denne vaniljekremen.

Vaniljekrem.

3 dl melk
2 eggeplommer
3 ss sukker
1 ss potetmel
1 vaniljestang

 
Splitt vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og ha dem i pannen.
La vaniljestangen koke med, fjern den når kremen skal avkjøles.
Ha alt i en liten panne, pisk det sammen og varm det opp under konstant omrøring.
Bruk en god visp som tar godt i hele pannen. Rør!
 
Når sausen tykner tar du den av varmen, den skal IKKE koke.
Og det er vel det eneste som er skummelt med denne kremen.
Det pleier å gå HELT fint:)
Rør i sausen mens den kjøles, da unngår du snerk.
Fyll i kaker

Eller bruk den i boller,
eller til dessert....sammen med oppskåret frukt kanskje??
Absolutt verdt et forsøk;)

20 kommentarer

Cathrine

21.04.2012 kl.23:30

Hjemmelagd vaniljekrem er så godt!

Min matgale verden

22.04.2012 kl.07:45

Cathrine: Ja sant!!

Hanne

14.06.2012 kl.21:38

Jeg testet ut denne oppskriften i dag. Så enkelt og så godt ! På søndag prøvde jeg meg på hjemmelaget musli med tranebær - utrolig godt det også. Takk for en flott blogg med gode oppskrifter :-)

Min matgale verden

15.06.2012 kl.07:15

Hanne: Å så kjekt å høre:) *glad*

Ole Kristian Ek Hornnes

02.03.2013 kl.17:39

Høres så deilig ut. Jeg tror jeg må prøve denne :-)

Min matgale verden

03.03.2013 kl.08:46

Ole Kristian Ek Hornnes: Veldig godt:)

Stine

14.03.2013 kl.16:31

Heihei! Bor i Ungarn og her er det umulig å få tak i vaniljekrem, så tenkte jeg skulle lage den fra bunn av! Men noe annet som også ikke er mulig å få tak i er potetmel! Vet du om det funker med vanlig mel??

Takker på forhånd!

Min matgale verden

14.03.2013 kl.20:54

Stine: Hei. Du kan prøve en annen oppskrift som jeg faktisk bruker enda mer, den er med maizenna, (cornstarch) Den ligger under hjemmelagede ingredisenser, eller gå inn her
http://kjerstisandnes.blogg.no/1300344949_hjemmelaget_vaniljekr.html
Vanlig mel vil ikke funke:) Lykke til:)

Stine

21.03.2013 kl.13:04

Tusen takk for svar!

Josefine

01.05.2013 kl.18:45

Hei,

Lurte bare på hvordan du gjør det med vaniljestangen. Hakker du den opp? Og har du behandlet den på noen måte på forhånd? :)

Min matgale verden

01.05.2013 kl.19:08

Josefine: Hei. Jeg splitter den og skraper ut frøene. Frøene tilsettes i pannen, vaniljestangen har du og i pannen og lar den koke med. Fjern selve stangen når kremen skal avkjøles. Jeg har ført det på oppskriften nå. Håper det var oppklarende, og takk for at du spurte, så fikk jeg fikset det i innlegget og:) Ha en fin dag.

01.02.2014 kl.15:20

Men må vel ha kremfløte for å kunne lage krem? Funker vel ikke med melk...

Min matgale verden

01.02.2014 kl.16:00

Anonym: Joda, når man koker melken med eggeplommer og potetmel blir det vaniljekrem. Her skal ikke kremfløte piskes stiv, her skal melk kokes sammen med eggeplommer og potetmel til den får konsistensen som krem. Vaniljekrem:)

Tove

27.02.2016 kl.15:37

Hvor mye vaniljekrem blir det? Tenkte på om det holder til en pavlova i langpanne? 😊

Min matgale verden

28.02.2016 kl.08:28

Tove: Hei. For en stor langpanne ville jeg nok doblet oppskriften. :)

Bettina

25.02.2017 kl.16:19

Hei!

Kan jeg bruke noe annet enn vaniljestang? Vaniljesukker eller essens?

Min matgale verden

25.02.2017 kl.16:46

Bettina: Joda, det kan du. Begge deler. Smak til. Smaken blir ikke helt det samme, men kremen blir garantert god uansett :))

Camilla Karlsen

25.02.2017 kl.16:56

Kan man bruke vanilje essens istedet for vanilje stang?

Min matgale verden

26.02.2017 kl.06:51

Camilla Karlsen: Det går fint, du får ikke samme smaken, men kremen blir sikkert veldig god :)

Kitty

05.05.2017 kl.09:31

Hei, kan man bruke bare lettmelk i denne oppskriften?

Veldig fin nettside!! :) :)

Min matgale verden

05.05.2017 kl.17:50

Kitty: Hei. Det går sikkert helt fint. Takk :)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

46, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits