Knasende sprø nøtteblanding med tørkede frukter.
Energifremmede, mettende og knasende sprøtt.
Og helt helt vidunderlig godt.
Sammen med naturell yoghurt er dette en knallbra start på morgenen,
for ikke snakke om at slenger du på litt fersk frukt og, så utgjør det et sunt mettende måltid.
Og er du av de som synes tørkede frukter inneholder for mye sukker,
så kan du faktisk lage denne UTEN fruktene.
Fantastisk godt.
Knasende sprø nøtteblanding.
110 g havregryn
110 g nøtter
110 g tørkede frukter(kan utelates)
1 eggeplomme
30 g cocosa
30 g honning
30 g brunt sukker
Mål opp sukker cocosa og honning. Smelt sukkeret og honningen i en liten kjele/stekepanne,
bland så i cocosa.
Imens har du hakket opp nøttene og målt opp havregryn.
Jeg bruker hasselnøtter, mandler, paranøtter og valnøtter.
Bland dette godt med havregrynene, og ha den varme sukkerblandingen i,
Bland godt sånn at alle får en smak av det søte
Ha så i eggeplommen og bland denne også godt inn.
Spre blandingen utover en bakeplate og stek på 160* i 20 minutter.
Miderste rille.
Bland sammen de tørkede fruktene, skjær opp om du har store frukter.
Jeg brukte, tørkede aprikoser, rosiner, tørkede tranebær og gojii bær.
Etter 20 minutters steketid trykker du disse ned i blandingen og steker 10 minutter til.
Som du ser skifter gojii-bærene fort farge,
derfor er 10 minutter steketid nok, de kan ellers bli brent.
Avkjøl på bakepapiret, som du forsiktig "slider" over på risten.
Bitene knekker natrulig når du heller over på en krukke.
Oppbevares altså på krukke med tett lokk.
Absolutt nydelig!!
ewymarie
18.04.2012 kl.19:45
Min matgale verden
18.04.2012 kl.20:06
Cathrine
18.04.2012 kl.22:22
aksjerragnarfoss
18.04.2012 kl.22:38
Min matgale verden
19.04.2012 kl.05:49
Min matgale verden
19.04.2012 kl.05:50
Synne
19.04.2012 kl.21:08
Min matgale verden
19.04.2012 kl.22:35