Knasende sprø nøtteblanding med tørkede frukter.

Energifremmede, mettende og knasende sprøtt.
Og helt helt vidunderlig godt.

Sammen med naturell yoghurt er dette en knallbra start på morgenen,
for ikke snakke om at slenger du på litt fersk frukt og, så utgjør det et sunt mettende måltid.
Og er du av de som synes tørkede frukter inneholder for mye sukker,
så kan du faktisk lage denne UTEN fruktene.

Fantastisk godt.

Knasende sprø nøtteblanding.

110 g havregryn
110 g nøtter
110 g tørkede frukter(kan utelates)
1 eggeplomme
30 g cocosa
30 g honning
30 g brunt sukker

 
Mål opp sukker cocosa og honning. Smelt sukkeret og honningen i en liten kjele/stekepanne,
bland så i cocosa.
Imens har du hakket opp nøttene og målt opp havregryn.
Jeg bruker hasselnøtter, mandler, paranøtter og valnøtter.
Bland dette godt med havregrynene, og ha den varme sukkerblandingen i,
 
Bland godt sånn at alle får en smak av det søte
Ha så i eggeplommen og bland denne også godt inn.
 
Spre blandingen utover en bakeplate og stek på 160* i 20 minutter.
Miderste rille.
Bland sammen de tørkede fruktene, skjær opp om du har store frukter.
Jeg brukte, tørkede aprikoser, rosiner, tørkede tranebær og gojii bær.
Etter 20 minutters steketid trykker du disse ned i blandingen og steker 10 minutter til.

Som du ser skifter gojii-bærene fort farge,
derfor er 10 minutter steketid nok, de kan ellers bli brent.

Avkjøl på bakepapiret, som du forsiktig "slider" over på risten.
Bitene knekker natrulig når du heller over på en krukke.
Oppbevares altså på krukke med tett lokk.

Absolutt nydelig!!

8 kommentarer

ewymarie

18.04.2012 kl.19:45

For et herlig tips. Tror du man kunne forme de slik at det blir sånne store avlange biter ala snickers størrelse?

Min matgale verden

18.04.2012 kl.20:06

ewymarie: Ja det kan du, ha gjerne i en ekstra eggeplomme for å binde mer sammen. De har en tendens til å knekke lett:)

Cathrine

18.04.2012 kl.22:22

Namm... TEnkte jeg skulle få laget "musli" snart, denne minner ganske mye om min. Men jeg bruker mest frø i stede for nøtter. Kanskje jeg skulle prøvd med nøtter en gang å :)

aksjerragnarfoss

18.04.2012 kl.22:38

Det der så godt ut:))) Dette var en blogg for meg..

Min matgale verden

19.04.2012 kl.05:49

aksjerragnarfoss: Så kjekt:) Og kanskje jeg kan lære litt om akskjer på veien og:)

Min matgale verden

19.04.2012 kl.05:50

Cathrine: Kje,pegodt med nøtter. Og ikke noe i veien for at du kan blande nøtter og frø:)

Synne

19.04.2012 kl.21:08

Dette laget jeg i kveld, litt for søtt for meg som har diabetes, men mannen elsker det! :)) Og jeg skal nok prøve litte grann med youghurt en dag...

Min matgale verden

19.04.2012 kl.22:35

Synne: Så bra! Den er nok ganske søt ja. Men med naturell yoghurt kanskje? Det går nok fint å minske sukkermengden og, ta heller en eggeplomme mer:) Kjekt at mannen likte det:)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits