Hjemmelaget yoghurt, laget på skummet melk! Lett å lage - lett å spise - lett i kroppen

Hjemmelaget yoghurt på skummet melk,
hvor lett kan det egentlig bli??
Jeg kommer antagelig til å jogge en cm over bakken heretter...
Ikke det at jeg pleier å jogge da,
men med sånn lett yoghurt??

Jeg silte av vannet og fikk en tykk, deilig yoghurt.
Som, tross at den er laget på skummet melk, smakte skikkelig godt.
Mmmmm.....

Hjemmelaget yoghurt

5 dl skummet melk
1 ts vaniljesukker, ekte
1 ss yoghurt

 
Varm opp melken sammen med vaniljesukkeret.
La melken syde , ikke koke, i ca 20 minutter.
Dette er egentlig ganske enkelt, ikke skru platen på full guff,
rolig oppvarming, se at det røyker og event. kjenn at den er skikkelig varm,
ha god tid, la den stå og syde..... dette gjør melken motagelig for melkesyrekulturen.
Har du dårlig tid så gi melken et oppkok og sett så til avkjøling.
La den avkjøles til den er lunken.
Har du god tid, sett på lokk og vent...dette tar litt tid.
Eller, la den avkjøles som den er, fjern snerken som dannes før du rører inn yoghurt.
 
Når blandingen er lunken pisker du FORSIKTIG inn yoghurten, IKKE skrap i bunnen,
der kan melken ha brent seg litt fast, og dette vil vi ikke ha med i yoghurten.
Legg lokk på pannen, pakk den i et håndkle og sett den på badegulvet/et varmt sted.
La den stå her i ca 6-8 timer, åpne opp og se at yoghurten er blitt stiv.

Nå siler jeg min yoghurt, det kom utrolig mye vann utav denne varianten,
antagelig siden jeg brukte skummet melk.
Bruker du lettmelk(skummet melk får du en fyldigere og mer smaksrik yoghurt.
Men denne ble faktisk utrolig god.

Her kan du nå tilsette din egen smak, honning, lønnesirup, bær e.l.
Skal du tilsette smak kan du godt droppe vaniljeksukkeret.
Eller bare kjøre helt naturell, uten noe.

Sett til kjøling etter at du har silt den,
i en glass/plastburk med lokk.
Oppbevares i kjøleskap,
holdbar....tja, ganske lenge tror jeg,
den blir som regel oppspist ganske fort....

Hjemmelaget yoghurt, enkelt, gøyt og billig,
og så smaker det så godt...

Helt utenomjordisk godt med fersk frukt og en Chrunchy nøtteblanding.
Og den nøtteblandingen skal jeg komme tilbake til....

Nå skal jeg på fotballkamp.
Solen skinner og det er fredag......lykkelig!!

3 kommentarer

kulla

13.04.2012 kl.18:23

OH...dette så kjempegodt ut:) ...og hørtes jo ikke avansert ut heller. Tror jeg må prøve ut dette gitt:)) Tusen takk for tipset:)) Go helg!

passion4lifeandtravel

13.04.2012 kl.23:28

Takk for et fantastisk tips .-)

He he....det smakebildet var bare herlig...og den nøtteblandingen så jo bare ut som himmelriket ...gleder meg til at du kommer tilbake til den :-)

Min matgale verden

15.04.2012 kl.09:57

passion4lifeandtravel: Ja den er utrolig god! Og bare hyggelig:)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits