Dyrk dine egne SPIRER, mye enklere enn du tror! Og dette er sunt!

Jeg kjpte noen alfalfa fr,
egentlig for ha i brddeigen,
men da jeg leste bakp s jeg jo at det ble litt feil...
Dette var jo kun til spirer.

Frene ble liggende,
bruk egnet sylteduk og bruk en "speciell groddburk" skremte meg vekk.
jeg har n ikke snt!

Jeg tok frene med p jobb,
og Birgitte bare fnyste av groddburk og silduk.
Jeg puttet frene i en skl, la over kjkkenhndkle og tok en vanlig strikk rundt!
Lett som en plett!

Etter noen dager knasket vi spirer,
spirer p osten og spirer i salaten.
Utrolig godt!!

Jeg tok frene hjem og satte nok en avling,
og lrte at her trenger man ikke ta s mye av gangen,
jeg modererte mengde fr,
men fikk alikevel litt for mye,
neste gang blir det mindre glass og mindre fr!

For det skal jo sies,
at selv om begge guttene smakte og likte spirene,
(-de smakte sukkererter!)
s m jeg nok regne med spise dem selv....
Og det er jo grenser for hvor mye spirer jeg kan trykke i meg....

Kjp en pose alfalfafr p helsekostbutikk.

Legg frene i vann i 6 timer, sil av vannet (hell av vannet igjennom en te-sil el. lignende,
de frene som flger med dunker du tilbake i sklen)
Skrap frene sammen i bunnen av sklen (vanlig mrk glasskl)
Legg over et kjkkenhndkle(ikke av de tykkeste) og lag en strikk som passer rundt sklen.

Sett sklen et mrkt sted, jeg satt min inni et kjkkenskap.
Heng en lapp p kjleskap s du ikke glemmer spirene,
man TROR gjerne man husker dem, men tro meg,
du TRENGER lapp! (jada, jeg glemte mine jeg, men ikke fortvil, de blir ikke delagt,
bare vann de ekstra godt og spir videre)
Neste dag tar du spirene ut, fyller vann p og siler av, p med duk igjen og inn i skapet.
Flg denne prosedyren hver dag, helt til du har hvite nydelige spr og gode spirer.
Jeg sdde sndag, og spiste de frste fredag!

N kan du legge spirene i en plastboks med lokk,
og oppbevare dem i kjleskapet.
Klar til bruk!
Og holdbare i minst 4-5 dager i kjleskap.

Superenkelt OG supergodt.
Sunt??
Absolutt!
Alfalfaspirene er kalorifattig men inneholder mye kostfiber.
Kostfiber er f.eks. bra for unng utposinger, Hemorroider og kreft i tarmen.
For DET vil vi jo ikke ha!

Alfalfaspirene inneholder ogs sm mengder Omega3 og Omega 6,
s mye nring i disse sm spirene!

Joda, du m spise uvanlig store mengder for dekke behovet,
men det er jo heller ikke meningen vi bare skal spise spirer,
og litt fiber her og litt omega3 der,
blir til slutt en kropp struttende av sunnhet!!
(jada, du fr antagelig struttende pupper av spise spirer og!!)

Godt til middagsretter,
og her en viktig ingrediens i et vegetarmltid,
kostfiber vettu!
Vrlig tian, coscos-salat med "hjemmemarinerte" oliven,
samt Italiensk brd gnidd inn med hvitlk.
Eller hva som tilbehr til Burger?

Smakte skikkelig godt alts,
for oss som tr prve litt andre ting,
og som er litt opptatt av at gode ting kan kombineres med sunne ting!
Mao, DETTE ville ikke Gubben ha noe av!
Spirer p burgern! NEI TAKK!!
Men jeg likte det:)
Og denne burgern skal du f hre mer om,
for snakk om saftige saker....

Prv du og, dette var enklere enn jeg trodde:)
Dyrk dine egne spirer!
Og nyt mandagskvelden.



10 kommentarer

matgladilavkarbo

26.03.2012 kl.18:57

lurt, er ikke helt der enda.. spise spirer, men er nok sunt og godt ;)

solkro

26.03.2012 kl.19:08

Har jo smakt slike spirer og synes det smaker godt men har aldri prvd gro de litt som karse liker det ogs men gror de ikke gjerne jeg skal sette disse p huskelapp neste gang jeg drar til byen:)

Ha en fin kveld<3 og selvflgelig en goe knib<3

Min matgale verden

26.03.2012 kl.20:51

solkro:S bra:) Ganske artig faktisk:)

Ha en fin kveld du:)

Min matgale verden

26.03.2012 kl.20:52

matgladilavkarbo:Smaker sukkererter....sprtt og godt:)

26.03.2012 kl.21:20

Spirer er en av mine drlige samvittigheter. Vat jo at man kan spire det aller meste. NB fin burger :)

Mamma

27.03.2012 kl.02:43

Heia. Har prvd dette og glemt..... Lurt med huskelappe. Det kan vre en viss fare for unska bakteridannelse i dette - mener jeg hrte noe p nyhetene for et stykke tid tilbake. Men fikk lyst til prve igjen etter ha lest innlegget ditt. :)

iidb

27.03.2012 kl.02:49

Litt flaut. Det skulle ikke st "mamma" p kommentaren over, men av og til legger jeg svar inn p barnas blogger med den tittelen...

Min matgale verden

27.03.2012 kl.05:28

Anonym:Takk:)

Min matgale verden

27.03.2012 kl.05:30

iidb:Hihi, fort gjort. Takk for kommentaren, Ja det kan nok gro litt andre ting nr man glemmer dem....og s lett glemme da!! Kjekt at du fikk lyst prve igjen:)

Solblom

28.03.2012 kl.10:17

Takk for godt tips :)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og stt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatr og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for nytes!! Kontakt meg gjerne p Kjerstisandnes@gmail.com Flg meg p instagram: kjerstisandnes Lik min side p FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits