Dyrk dine egne SPIRER, mye enklere enn du tror! Og dette er sunt!
Jeg kjøpte noen alfalfa frø,
egentlig for å ha i brøddeigen,
men da jeg leste bakpå så jeg jo at det ble litt feil...
Dette var jo kun til spirer.
Frøene ble liggende,
bruk egnet sylteduk og bruk en "speciell groddburk" skremte meg vekk.
jeg har nå ikke sånt!
Jeg tok frøene med på jobb,
og Birgitte bare fnyste av groddburk og silduk.
Jeg puttet frøene i en skål, la over kjøkkenhåndkle og tok en vanlig strikk rundt!
Lett som en plett!
Etter noen dager knasket vi spirer,
spirer på osten og spirer i salaten.
Utrolig godt!!
Jeg tok frøene hjem og satte nok en avling,
og lærte at her trenger man ikke ta så mye av gangen,
jeg modererte mengde frø,
men fikk alikevel litt for mye,
neste gang blir det mindre glass og mindre frø!
For det skal jo sies,
at selv om begge guttene smakte og likte spirene,
(-de smakte sukkererter!)
så må jeg nok regne med å spise dem selv....
Og det er jo grenser for hvor mye spirer jeg kan trykke i meg....
Kjøp en pose alfalfafrø på helsekostbutikk.
Legg frøene i vann i 6 timer, sil av vannet (hell av vannet igjennom en te-sil el. lignende,
de frøene som følger med dunker du tilbake i skålen)
Skrap frøene sammen i bunnen av skålen (vanlig mørk glasskål)
Legg over et kjøkkenhåndkle(ikke av de tykkeste) og lag en strikk som passer rundt skålen.
Sett skålen et mørkt sted, jeg satt min inni et kjøkkenskap.
Heng en lapp på kjøleskap så du ikke glemmer spirene,
man TROR gjerne man husker dem, men tro meg,
du TRENGER lapp! (jada, jeg glemte mine jeg, men ikke fortvil, de blir ikke ødelagt,
bare vann de ekstra godt og spir videre)
Neste dag tar du spirene ut, fyller vann på og siler av, på med duk igjen og inn i skapet.
Følg denne prosedyren hver dag, helt til du har hvite nydelige sprø og gode spirer.
Jeg sådde søndag, og spiste de første fredag!
Nå kan du legge spirene i en plastboks med lokk,
og oppbevare dem i kjøleskapet.
Klar til bruk!
Og holdbare i minst 4-5 dager i kjøleskap.
Superenkelt OG supergodt.
Sunt??
Absolutt!
Alfalfaspirene er kalorifattig men inneholder mye kostfiber.
Kostfiber er f.eks. bra for å unngå utposinger, Hemorroider og kreft i tarmen.
For DET vil vi jo ikke ha!
Alfalfaspirene inneholder også små mengder Omega3 og Omega 6,
så mye næring i disse små spirene!
Joda, du må spise uvanlig store mengder for å dekke behovet,
men det er jo heller ikke meningen vi bare skal spise spirer,
og litt fiber her og litt omega3 der,
blir til slutt en kropp struttende av sunnhet!!
(jada, du får antagelig struttende pupper av å spise spirer og!!)
Godt til middagsretter,
og her en viktig ingrediens i et vegetarmåltid,
kostfiber vettu!
Vårlig tian, coscos-salat med "hjemmemarinerte" oliven,
samt Italiensk brød gnidd inn med hvitløk.
Eller hva som tilbehør til Burger?
Smakte skikkelig godt altså,
for oss som tør å prøve litt andre ting,
og som er litt opptatt av at gode ting kan kombineres med sunne ting!
Mao, DETTE ville ikke Gubben ha noe av!
Spirer på burgern! NEI TAKK!!
Men jeg likte det:)
Og denne burgern skal du få høre mer om,
for snakk om saftige saker....
Prøv du og, dette var enklere enn jeg trodde:)
Dyrk dine egne spirer!
Og nyt mandagskvelden.
matgladilavkarbo
26.03.2012 kl.18:57
solkro
26.03.2012 kl.19:08
Ha en fin kveld<3 og selvfølgelig en goe knib<3
Min matgale verden
26.03.2012 kl.20:51
Ha en fin kveld du:)
Min matgale verden
26.03.2012 kl.20:52
26.03.2012 kl.21:20
Mamma
27.03.2012 kl.02:43
iidb
27.03.2012 kl.02:49
Min matgale verden
27.03.2012 kl.05:28
Min matgale verden
27.03.2012 kl.05:30
Solblom
28.03.2012 kl.10:17