Dyrk dine egne SPIRER, mye enklere enn du tror! Og dette er sunt!

Jeg kjøpte noen alfalfa frø,
egentlig for å ha i brøddeigen,
men da jeg leste bakpå så jeg jo at det ble litt feil...
Dette var jo kun til spirer.

Frøene ble liggende,
bruk egnet sylteduk og bruk en "speciell groddburk" skremte meg vekk.
jeg har nå ikke sånt!

Jeg tok frøene med på jobb,
og Birgitte bare fnyste av groddburk og silduk.
Jeg puttet frøene i en skål, la over kjøkkenhåndkle og tok en vanlig strikk rundt!
Lett som en plett!

Etter noen dager knasket vi spirer,
spirer på osten og spirer i salaten.
Utrolig godt!!

Jeg tok frøene hjem og satte nok en avling,
og lærte at her trenger man ikke ta så mye av gangen,
jeg modererte mengde frø,
men fikk alikevel litt for mye,
neste gang blir det mindre glass og mindre frø!

For det skal jo sies,
at selv om begge guttene smakte og likte spirene,
(-de smakte sukkererter!)
så må jeg nok regne med å spise dem selv....
Og det er jo grenser for hvor mye spirer jeg kan trykke i meg....

Kjøp en pose alfalfafrø på helsekostbutikk.
 
Legg frøene i vann i 6 timer, sil av vannet (hell av vannet igjennom en te-sil el. lignende,
de frøene som følger med dunker du tilbake i skålen)
Skrap frøene sammen i bunnen av skålen (vanlig mørk glasskål)
Legg over et kjøkkenhåndkle(ikke av de tykkeste) og lag en strikk som passer rundt skålen.
 
Sett skålen et mørkt sted, jeg satt min inni et kjøkkenskap.
Heng en lapp på kjøleskap så du ikke glemmer spirene,
man TROR gjerne man husker dem, men tro meg,
du TRENGER lapp! (jada, jeg glemte mine jeg, men ikke fortvil, de blir ikke ødelagt,
bare vann de ekstra godt og spir videre)
Neste dag tar du spirene ut, fyller vann på og siler av, på med duk igjen og inn i skapet.
Følg denne prosedyren hver dag, helt til du har hvite nydelige sprø og gode spirer.
Jeg sådde søndag, og spiste de første fredag!

Nå kan du legge spirene i en plastboks med lokk,
og oppbevare dem i kjøleskapet.
Klar til bruk!
Og holdbare i minst 4-5 dager i kjøleskap.

Superenkelt OG supergodt.
Sunt??
Absolutt!
Alfalfaspirene er kalorifattig men inneholder mye kostfiber.
Kostfiber er f.eks. bra for å unngå utposinger, Hemorroider og kreft i tarmen.
For DET vil vi jo ikke ha!

Alfalfaspirene inneholder også små mengder Omega3 og Omega 6,
så mye næring i disse små spirene!

Joda, du må spise uvanlig store mengder for å dekke behovet,
men det er jo heller ikke meningen vi bare skal spise spirer,
og litt fiber her og litt omega3 der,
blir til slutt en kropp struttende av sunnhet!!
(jada, du får antagelig struttende pupper av å spise spirer og!!)

Godt til middagsretter,
og her en viktig ingrediens i et vegetarmåltid,
kostfiber vettu!
Vårlig tian, coscos-salat med "hjemmemarinerte" oliven,
samt Italiensk brød gnidd inn med hvitløk.
Eller hva som tilbehør til Burger?

Smakte skikkelig godt altså,
for oss som tør å prøve litt andre ting,
og som er litt opptatt av at gode ting kan kombineres med sunne ting!
Mao, DETTE ville ikke Gubben ha noe av!
Spirer på burgern! NEI TAKK!!
Men jeg likte det:)
Og denne burgern skal du få høre mer om,
for snakk om saftige saker....

Prøv du og, dette var enklere enn jeg trodde:)
Dyrk dine egne spirer!
Og nyt mandagskvelden.



10 kommentarer

matgladilavkarbo

26.03.2012 kl.18:57

lurt, er ikke helt der enda.. å spise spirer, men er nok sunt og godt ;)

solkro

26.03.2012 kl.19:08

Har jo smakt slike spirer og synes det smaker godt men har aldri prøvd å gro de litt som karse liker det også men gror de ikke gjerne jeg skal sette disse på huskelapp neste gang jeg drar til byen:)

Ha en fin kveld<3 og selvfølgelig en goe knib<3

Min matgale verden

26.03.2012 kl.20:51

solkro:Så bra:) Ganske artig faktisk:)

Ha en fin kveld du:)

Min matgale verden

26.03.2012 kl.20:52

matgladilavkarbo:Smaker sukkererter....sprøtt og godt:)

26.03.2012 kl.21:20

Spirer er en av mine dårlige samvittigheter. Vat jo at man kan spire det aller meste. NB fin burger :)

Mamma

27.03.2012 kl.02:43

Heia. Har prøvd dette og glemt..... Lurt med huskelappe. Det kan være en viss fare for uønska bakteridannelse i dette - mener jeg hørte noe på nyhetene for et stykke tid tilbake. Men fikk lyst til å prøve igjen etter å ha lest innlegget ditt. :)

iidb

27.03.2012 kl.02:49

Litt flaut. Det skulle ikke stå "mamma" på kommentaren over, men av og til legger jeg svar inn på barnas blogger med den tittelen...

Min matgale verden

27.03.2012 kl.05:28

Anonym:Takk:)

Min matgale verden

27.03.2012 kl.05:30

iidb:Hihi, fort gjort. Takk for kommentaren, Ja det kan nok gro litt andre ting når man glemmer dem....og så lett å glemme da!! Kjekt at du fikk lyst å prøve igjen:)

Solblom

28.03.2012 kl.10:17

Takk for godt tips :)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits