Hjemmelaget yoghurt, med smak av vanilje....

Jeg har laget yoghurt igjen,
denne gangen silte jeg yoghurten,
for f en tykkere variant...

Den ble ikke s tykk som den greske,
(p dette bilde s den virkelig ikke tykk ut, men bildet lyver litt)
men litt tykkere enn normalt.
Og den smaker himmelsk!

De svarte vaniljefrene lager en god og "ekte" smak.
Syrlig og god!

Hjemmelaget yoghurt

5 dl melk. (jeg brukte H-melk, lettmelk gr og fint)
1/2 vaniljestang
1 ss naturellyoghurt. (for f igang kulturen)


Varm opp melken, sammen med en splittetvaniljestang, enten gir du den et oppkok, ikke for raskt,
Eller, helst, lar du den st p en rundt 85* i ca 15-30 minutter. (akkurat under kokepunktet,
jeg gjorde det uten mle temp, bare pass p at det ikke koker)
Dette gjr melken motagelig foryoughurtkulturen.
Avkjl s melken til 37*, rr i yoghurten,ha i et norgesglass e.l.
Her kan man og bruke pannen, bare legg tett lokk p.
pakk inn i et hndkle, og sett p badegulv/ved en varm komfyr e.l.
Der skal den st til den stivner godt, 4-8 timer.

N silte jeg yoghurten min, dette trenger du ikke gjre,
men du fr da en tykker og bedre konsistens.
Jeg brukte frst et lite silikondrslag,
men her rant for mye igjennom, bruk et kaffefilter!
Ha yoghurten tilbake i glasset, eller i nsket skl,
dekk til og sett kaldt over natten.

Du fr en kremet herlig yoghurt,
frisk i smaken, og nydelig vaniljespettet.
nsker du andre smaker kan jeg anbefale lnnesirupeller kokos.
(eller begge deler!)
Her er bare prve seg fram.
Og sklart kan du n tilsette jordbr eller annen brsmak.

Morgenen kjennes LITT bedre med hjemmelaget yoghurt i sklen....

Jeg mtte ta den med meg ut til blomstene,
for her i Bergen titter krokusen fram, og varsler om vr!!

Veldig gy lage sin egen yoghurt, bare prv:)


Og ha en nydelig mandagskveld:)

2 kommentarer

iidb

04.09.2012 kl.22:15

S spennende dette var.

Hvor lenge holder den seg?

Min matgale verden

05.09.2012 kl.08:27

iidb: Veldig gy lage yoghurt:) En uke holder den seg i hvertfall i kjleskap., Har desverre ikke testet ut noe lengre enn det:)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og stt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatr og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for nytes!! Kontakt meg gjerne p Kjerstisandnes@gmail.com Flg meg p instagram: kjerstisandnes Lik min side p FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits