Syltede grønnsaker. På Vietnamesisk vis.

Jeg fikk nok en genial julegave,
en Vietnamesisk kokebok,
fra min Vietnamesiske arbeidskollega:0)
Spennende!
Det første jeg prøvde meg på var syltede grønnsaker.

Selv om jeg manglet Japansk reddik,
hoppet jeg i det og det angrer jeg ikke på,
dette var kjempegodt!!

Jeg serverte grønnsakene til BBQ svineribbe og ris.
Og det var skikkelig godt!!

Syltede grønnsaker.

2 store gulrøtter
1 liten mooli (japansk reddik) Jeg sløyfet denne og tok en ekstra gulrot.
1 stor agurk 
3 ts grovmalt salt
2 1/4 dl risvinseddik (jeg hadde ikke det, blandet ut hvitvinseddik,
risvinseddiken er bare 3%, hvitvinseddik er 7% tok ca 1 dl eddik og resten vann)
60 g sukker

 
Skjær gulrøttene i tynne staver, eller bruk en grønnsakskjærer.
Denne er veldig god, UTENOM at den alltid rasper litt på hendene mine og!!!
Skrell noen strimler av agurken, skjær den så i to og filèter ut frøene
 
Skjær agurken i halve skiver og legg dem i seperate skåler
Dryss over salt og la dem stå og trekke ca 1 time, rør gjerne litt i dem innimellom.
La de så renne av på litt tørkerull
 
Ha sukkeret i eddiken og rør til alt har løst seg opp.

Legg grønnsakene på egnet glass med lokk.
Jeg brukte et 1 liters Norgesglass.
 
Hell blandingen over grønnsakene, trykk ned grønnsakene så de er dekket.
La grønnsakene stå og trekke minst 1 time, rør noen ganger. 
Kan oppbevares i kjøleskap i opptil 2 uker.
La grønnsakene renne av før servering.

Saftge grønnsaker som passer til det meste!
Jo, jeg syntes det hørtes rart ut med dette til BBQ,
MEN, det var faktisk skikkelig godt!

Med god hjemmelaget BBQ saus.

Resten står i kjøleskapet,
klar til servering!

Noe du kunne tenke deg å prøve?? 

3 kommentarer

solkro

06.01.2012 kl.18:41

Ja så absolutt så veldig godt ut og litt friskt:)

Ha en trivelig kveld:)

Stephanie

06.01.2012 kl.21:22

nam nam!! dette skal prøves! kan tenke meg det er godt ved siden av BBQ! søt/klissete med syrlig og friskt!

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits