Kokosmakroner lette som snø....

Fikk en oppskrift hos Vibeke på jobben,
og milde skaper,
min oppfatning av kokosmakroner har fått en ny oppstandelse.

Marengs-makroner, harde utenpå og deilig seeeeige inni,
med kokos som smelter på tungen....

Jeg kjenner bare til vanlige kokosmakroner,
men må si at dette her blir en ny favoritt til 7 sorter!!
(og kokosmakroner pleide ikke være en del av de..)

Dette er nok godsaker for snømannen kalle dette,
lette som snø,
og smelter på tungen.....som.....snø ja:0)

Kokosmakroner.


6 eggehviter
1/2 kg sukker
350 g kokos
1/2 ts vaniljesukker

Stekes 175-180* i ca 15 minutter
 
Bland eggehviter og sukker i en bolle, sett den i vannbad og pisk.
Men ikke fortvil om du som jeg ikke har håndmikser,
(dersom du har håndmikser pisker du bare over vannbad til du har stiv marengs.)
 
Pisk til sukkeret har smletet og blandingen er blitt varm,
hell den så raskt over i majoren, (eller kjøkkenmaskinen din)
pisk så stiv marengs, og du sparer deg for en stiv arm i morgen.
Gu` som eg elsker Majoren min!!
Du kan faktisk høre når blandingen begynner å bli ferdig,
det kommer en "fløff fløff" lyd og vips, stiv som marengs!
 
Vend inn kokos og vaniljesukker, (jeg brukte vanilla bean, (knust vaniljestang)
men her kan vanlig vaniljesukker brukes.
Sett på plate med to barneskjeer.

Stek 175' i ca 15 minutter.
Avkjøles på rist,
og putt de i boks når de er absolutt helt kalde,
og før noen har spist opp alle sammen....

Jeg laget halv porsjon,
skal tro om jeg ikke må lage en porsjon til.....

Helt ufattelig gode!!

Men pass på, skumle snømenn kan gå til angrep for å få fatt i en av disse......

Nå skal jeg på juletrepynting hos min mor og far,
sammen med ungene (brødrene mine og meg),
og alle barnebarna. (for barn er barn selv om noen barn er kommet hjem fra militæret...)

Da spiser vi "julestomp" (en stor vørterbolle) med smør og sukker!! på.
Dette bygger nemlig på en laaaang tradisjon og er alltid like koselig.

Er det ikke rart med tradisjoner,
vi har en korg som min ene bror laget når han var liten,
den er stor, gul og blå, og vi kaller den "svenskekorgen"
Den pleier den andre broren min og jeg alltid å gjøre litt narr av,
og så henger vi den gjerne høyt opp foran på treet,
men den får ikke henge der så lenge.

En helt absurd ting å gjøre for to på 40 år (++)
men altså en slags tradisjon,
som vi gjør hvert år!

Når slutter man å være barn i julen egentlig??
Vil vi fremdeles stå og henge svenskekorgen høyt opp i treet når vi er 60 år,
brødrene mine og jeg....??

9 kommentarer

Hege, Milo og Dalia

21.12.2011 kl.19:53

nammenam, de så syyykt gode ut :)

Solkro

21.12.2011 kl.21:30

De så gode ut,jeg har også laget kokosmakroner idag. Jeg smelter smør,sukker og vaniljeessens i en gryte tar den av varmen og rører inn eggehvite og kokos til en seig masse,da blir de sprø utenpå og seige inni. Hvis du har lyst å prøve kan du bare spørre. Dette kan gjøres med malte hasselnøtter eller mandler:)) det tar bare et kvarters tid.

Jeg skal prøve din oppskrift neste gang:))

21.12.2011 kl.22:19

Oppskriften er nednotert og skal lagres i min "egen kokebok". Blir ikke laget i år da jeg forlengst har laget en stor porsjon, hvor boksen nærmer seg bunn. Kokosmakroner er en av mine 4 julefavorritter. I mine unge dager var det minimum 7 + krumkaker, men har skåret ned til 4. Alt blir spist og boksene er tom når nyttårsbesøket er ferdig. Takker for dine mat innlegg.

21.12.2011 kl.22:44

Disse må jeg også lage! Koselig med førjulstradisjoner, og det å ta seg tid til å besøke hverandre, ikke bare styre og ordne med forberedelsene:-)

Min matgale verden

22.12.2011 kl.05:50

Anonym:Absolutt:0)

Min matgale verden

22.12.2011 kl.05:53

Anonym:Bare hyggelig:0) 4 sorter er sikkert nok. Ellers er det lett for at de bare blir stående etter jul. Jeg lager små porsjoner, og var nok kommet opp i syv igår ;0)

Min matgale verden

22.12.2011 kl.05:55

Solkro:Hørtes godt ut. Herlig med kaker som går litt kjapt. Skal huske på dine om jeg skal bake mer, men er egentlig "ferdig" for i år. (i hvertfall det jeg sier til Gubben;0))Takk skal du ha:0)

Lisbeth

16.11.2016 kl.02:02

Hei. Jeg har prøvd å søke på vørterboller (akkurat sånn som du beskriver de :) Det er noe av det jeg husker best som barn. Min mormor serverte alltid ferske boller med meierismør og brunost. :)

Jeg finner ingen oppskrifter, men jeg får treff på bloggen din. Kokosmakronene ser nydelig ut og de skal jeg prøve, men jeg hadde også vært utrolig takknemlig om jeg kunne fått oppskriften på vørterbollene slik at jeg kunne ført tradisjonen videre til mine barn og barnebarn.

Mvh

Lisbeth

Min matgale verden

16.11.2016 kl.07:51

Lisbeth: Hei. Jeg har ikke kommet helt frem til den oppskriften enda. Vi har i mange år kjøpt vørterboller, eller julestomp som det og kalles. I år tenker jeg å lage dem selv og skal da notere ned oppskriften. Det blir en bolledeig, men med litt av melken byttet ut med vørterøl, event litt krydder i og. Oppskriften kommer da til å publiseres på min nye blogg: www.minmatgaleverden.no For sånne gamle tradisjoner må tas vare på, helt sant! Skal prøve å huske på å gi deg en lyd når oppskriften er ute, ellers får du bare følge med der.

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

45, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits