Et saftig rundt Julevørterbrød.

Jeg har mikset mitt eget julevørterbrød,
med vørterøl og stjerneanis.

Og det ble et rundt og godt brød!
Som er veldig kjekt å ha i brødboksen nå før jul!

Ene siden uten rosiner, for det vil ikke gutta her ha.

Og en side med rosiner for......meg!

Et rundt julevørterbrød.

2,5 dl H-melk
1 dl vørterøl
25 g gjær
4 ss sukker
1 ts kardemomme
2 ts malt stjerneanis
1 ts salt
100 g margarin
5-600 g hvetemel

  
Varm melk og vørterøl til lunkent, smelt margarinen. Ha alt i bakebollen.
 
La maskinen gå til en smidig deig, litt løs.
La den heve godt opp, gjerne 1 time.
 
Kna deigen forsiktig og legg den i en rund kakeform, 22 cm.
Legg gjerne bakepapir i bunnen av formen og du bruker springform.
Trykk rosiner i ene delen av deigen om du ønsker,
eller ha i hele deigen, da tar du de i ved knaing.
Sett til etterheving 30-40 minutter. Under plast og et håndkle.
 
Pensle brødet med sammenpisket egg, og sett den i forvarmet ovn, 225*
Senk temperaturen til 210* ca og la brødet steke i 30 minutter.
På slutten av tiden legger du bakepapir oppå brødet for å unngå at det blir for brunt.

La brødet avkjøle litt( ca 5 minutter) før du forsiktig løsner det fra formen,
Pass på, egget kan gjøre at det sitter litt fast, hjelp med en kniv.

Brødet blir saftig og dufter deilig,

Og smaker nydelig med brunost på!

God søndag med vørterbrød.

Én kommentar

Anne Berit

15.12.2014 kl.11:27

Men du mangler jo en vesentlig ting i oppskrifta jo - nemlig mørk sirup! Jeg bakte vørterbrød i helga, 6 stk i vanlige brødformer. Nam!!! I tillegg har jeg nellik (ikke kardemomme) og siktet rugmel i deigen, både rugmel og mørk sirup setter kjempegod smak på brødene. :o)

Min matgale verden

15.12.2014 kl.18:21

Anne Berit: Ja det kan du si! Hvorfor i all verden brukte jeg ikke mørk sirup isteden for sukker! Helt sant! :) Rugmel bruker jeg når jeg lager bergensk julevørterbrød :)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits