Alternative lussekatter, av kaldhevet deig.

Litt alternative lussekatter,
istedenfor safran finraspet jeg to gulrtter,
noe som lager gylden farge p kattene,
og et LITT sunnere alternativ.
KAN man daegentlig nkkelhullsmerke disse lussekattene??

Mmmmm,dampende varme.

Jeg laget kaldhevet deig,
p den mten gikk det kjapt om morgenen,
og vi fikk helt ferske lussekatter.

(joda, de har sttt litt trangt p platen, jeg har nemlig ikke mer varmluft igjen,
den er "oppbrukt" og siden jeg n har akkurat for gammel komfyr,
lever jeg litt uten varmluft,
og presser boller og ting sammen nr jeg har knapt med tid,
og s tenker jeg masse p ny komfyr,
induksjon? Gass? ....)

Deigen er en vanlig bolledeig,
med gulrtter alts....

Alternative lussekatter

3,5 dl kald melk, hel
75-100 g margarin (sparer p smret n!)
1 dl sukker
1 toppet ts kardemomme
1 ts salt
2 gulrtter, finraspet
50 g fersk gjr
ca 11 dl hvetemel


Finrasp gulrttene og ha alt kaldt i bakebollen, hold igjen litt p hvetemelet.

Ha i nok hvetemel til du fr en smidig deig, den kan godt vre litt blt.
Dekk med plast og sett i kjleskap over natten.
Deigen hever seg akkurat passe, og er klar til trilles ut.

Form lussekatter, presten sitt hr og alt det der.
Legg de p bakebrett og etterhev, ca 40 minutter. Under plast og klede.
Nr de er ferdig hevet trykker du forsiktig rosiner ned i deigen i rundingene,
dette for forhindre at de ved etterhevingen stiger til overflaten og blir svidd i ovnen.
Pensle med sammenpisket egg.

Og sett de i ovnen p 225*, men senk straks til 200*
Mine stekte nesten 15 minutter, men det var nok fordi platen var ganske s full...
Jeg la oget bakepapir over de siste 5 minutter for unngr for mrke boller.
10-12 minutter kan nok vre nok, flg med, flg med!

Avkjl p rist og nyt!!

N er jo dette littVEL sent komme med snt da,
MEN duKAN bruke oppskriften til vanlige boller,
en helt vanlig tirsdag,
eller dukan legge deg det p minne til neste r.....

Svart senker natten seg, jeg kjenner at jeggleder med til 21,
solsnudagen,
for n er det ganske mrkt nr jeg kommer hjem gitt!!

Ha en lysende og koselig Luciakveld!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og stt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatr og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for nytes!! Kontakt meg gjerne p Kjerstisandnes@gmail.com Flg meg p instagram: kjerstisandnes Lik min side p FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits