Alternative lussekatter, av kaldhevet deig.

Litt alternative lussekatter,
istedenfor safran finraspet jeg to gulrøtter,
noe som lager gylden farge på kattene,
og et LITT sunnere alternativ.
KAN man da egentlig nøkkelhullsmerke disse lussekattene??

Mmmmm,dampende varme.

Jeg laget kaldhevet deig,
på den måten gikk det kjapt om morgenen,
og vi fikk helt ferske lussekatter.

(joda, de har stått litt trangt på platen, jeg har nemlig ikke mer varmluft igjen,
den er "oppbrukt" og siden jeg nå har akkurat for gammel komfyr,
lever jeg litt uten varmluft,
og presser boller og ting sammen når jeg har knapt med tid,
og så tenker jeg masse på ny komfyr,
induksjon? Gass? ....)

Deigen er en vanlig bolledeig,
med gulrøtter altså....

Alternative lussekatter

3,5 dl kald melk, hel
75-100 g margarin (sparer på smøret nå!)
1 dl sukker
1 toppet ts kardemomme
1 ts salt
2 gulrøtter, finraspet
50 g fersk gjær
ca 11 dl hvetemel

 
Finrasp gulrøttene og ha alt kaldt i bakebollen, hold igjen litt på hvetemelet.
 
Ha i nok hvetemel til du får en smidig deig, den kan godt være litt bløt.
Dekk med plast og sett i kjøleskap over natten.
Deigen hever seg akkurat passe, og er klar til å trilles ut.
 
Form lussekatter, presten sitt hår og alt det der.
Legg de på bakebrett og etterhev, ca 40 minutter. Under plast og klede.
Når de er ferdig hevet trykker du forsiktig rosiner ned i deigen i rundingene,
dette for å forhindre at de ved etterhevingen stiger til overflaten og blir svidd i ovnen.
Pensle med sammenpisket egg.
 
Og sett de i ovnen på 225*, men senk straks til 200*
Mine stekte nesten 15 minutter, men det var nok fordi platen var ganske så full...
Jeg la og et bakepapir over de siste 5 minutter for å unngår for mørke boller.
10-12 minutter kan nok være nok, følg med, følg med!

Avkjøl på rist og nyt!!

Nå er jo dette litt VEL sent å komme med sånt da,
MEN du KAN bruke oppskriften til vanlige boller,
en helt vanlig tirsdag,
eller du kan legge deg det på minne til neste år.....

Svart senker natten seg, jeg kjenner at jeg gleder med til 21,
solsnudagen,
for nå er det ganske mørkt når jeg kommer hjem gitt!!

Ha en lysende og koselig Luciakveld!
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits