hits

Vanilje Kaffelikør, en liten julegave.

Eller en vertinnegave,
uansett:
en koselig ting å gi,
og en koselig ting å få.

Små flasker fant jeg på Panduro,
og med litt pynt rundt flasken samt en merkelapp om innhold,
blir dette en koselig julegave.
Hvem som skal få??
Nei DET kan jeg ikke røpe.....

Stjerneanis (asiatisk butikk) Kanelstang og en treklesklype utgjorde pynt,
Litt rustikk med hyssing fra kjøkkenskuffen.

Vanilje Kaffelikør

 3,6 dl brunt sukker
2,4 dl vanlig sukker
4,8 dl vann
1,2 dl pulverkaffe (jeg brukte espresso)
7,5 dl vodka
1/2 vaniljestang

 
Finn frem ingrediensene, ha sukker, vann og vaniljestang i en kjele.
( i oppskriften står det vaniljestangen skal i etter oppkok, men jeg kokte nå den opp jeg)

Når det akkurat har kokt opp tar du det av platen og har i kaffepulveret.
 
Rør kaffen godt inn.
Og la den stå og avkjøle til den er skikkelig avkjølt!!
Husk at alkoholen dunster vekk om du heller den i nå!!

Når blandingener avkjølt (tar et par timer)
Heller du i vodka.
 
Ha blandingen på Norges glass og la vaniljestangen bli med.
Jeg brukte to glass, et literglass og et halvliterglass.
Del vaniljestangen og la halve ligge i hver.
Nå skal blandingen stå og modne i en måned.
jeg satt min i kjelleren, mørkt inne i et skap.
Etter en måned heller du likøren over på søte små flasker,
pynter litt og lager etikett,

Og God Jul;0)

Kaffelikør fra Bakkely!
Homemade!!

God til småkakene i julen dette:0)

Og mitt bidrag i konkurransen på Matbloggsentralen!

Gi meg gjerne din stemme, eller stem på andre bidrag her



8 kommentarer

Rune

13.11.2011 kl.23:41

Så fantastisk lekkert ut!

Anna

30.11.2011 kl.21:11

Veldig koselig og lekker presang! Har du smakt?

Min matgale verden

30.11.2011 kl.21:35

Anna:Nei, bare en dråpe når jeg laget, og da smakte det godt. Står til lagring i kjelleren. Gleder meg:0)

Maria

02.12.2012 kl.00:43

Hvor lenge holder denne kaffelikøren seg? Tenker litt på hvor lenge før neste jul kan jeg lage den? :)

Min matgale verden

02.12.2012 kl.07:18

Maria: Hei. Jeg hadde enda litt kaffelikør igjen fra ifjor, og testet den for ca 1 mnd siden. Den var like god, ca 1 år etter jeg lagde den:)

Jill

23.11.2017 kl.11:54

Går denne an å lage dobbel porsjon, eller anbefaler du å lage én og én porsjon når jeg skal lage 4,5 liter? 😊

Min matgale verden

23.11.2017 kl.21:23

Jill: Det går sikkert helt strålende å lage dobbel porsjon. :) Lykke til.

Jill

25.11.2017 kl.00:56

Iløpet av måneden dette skal stå og godgjøres, skal glassene ristes/vendes noe, eller skal de bare stå? 😊

Min matgale verden

25.11.2017 kl.09:31

Jill: Jeg lot min bare stå. Men å vende på dem et par ganger gjør sikkert bare godt. :)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

46, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...