Lag din egen grønnsaksbuljong!

Dette var enkelt altså,
jeg fikk ryddet i kjøleskapet,
OG fikk en nydelig buljong jeg brukte til en suppe!

Jeg brukte i dag rester fra grønnsaksskuffen,

En gulrot, to sjalottløk, en persillerot, en paprika, en bit selleri-rot, litt fersk ingefær,
litt nesten utgått sitrongress, et fedd hvitløk, en nellik spiker og noen pepperkorn.

Freses i litt olje, løk og gulrot først.

Siden de resterende grønnsakene

Ha så på en liter vann.

Og legg i krydder.
La dette koke opp og trekke over svak varme i to - tre timer.

Sil av, og smak til med salt! Jeg tilsatte ca 1 ts salt.

Nå har du din egen supergode buljong.
Som gjør suppen din enda bedre!!

4 kommentarer

secondchoice

02.11.2011 kl.21:46

Kjempesmart!

helenesmat

02.11.2011 kl.21:49

Det var en god ide :-)
Tusen takk. Veldig smart. Har alle ingrediense som trengs i kjøleskapet jeg også. Kjekt å kunne lage sin egen buljong og ikke minst mye sunnere:)

Min matgale verden

03.11.2011 kl.05:45

¢¾Charlotte:Absolutt:0)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits