Fårerullen er i boks....eller i lake....

Julen nærmer seg med stormskritt,
det er på tide å få fårerullen til tørking,
Og det klarte "vi" idag.

Det var vel helst gubben sin fortjeneste,
MEN, det er jeg som har mast for å få han til å kjøpe svangen,
og som var "hantlanger" under seansen.
Nå ligger rullen i lake, der skal den bli....5 dager....var det ikke så Svigermor??
Så skal den henges til tørking,
helt til den skal vannes ut i 5 dager,
og kokes på lille julaften!!
Åh, som jeg gleder meg!!

 
Man tager altså en svange, dette får man kjøpt i velassorterte butikker.
Skjærer av beina, og strør den godt med salt.
 
Skjærer opp fårekjøtt til å ha inni rullen.
Gubben har flott ilegg, til jul skal det ikke spares på kjøttet!!
Ilegget må og saltes godt.
Så ruller han den sammen.

Og syr med hyssing.

Til han har en perfekt rull!!
Dette har han lært av Svigermor,
og nå er han blitt riktig så flink!!
Er du ikke stolt Turid??
 
Jeg rørte og rørte en skikkelig bra saltlake, poteter fløt og da skal den være salt nok.

Så nå er  vi litt i julestemning.....
Julen er i hvertfall kommet mye nærmere...
Og hva er vel koseligere enn jul??

Har du begynt å tenke på julen enda??

Stikkord:

10 kommentarer

May-Teresa

30.10.2011 kl.18:40

så fin blogg du har! :-)

aquaamarin

30.10.2011 kl.18:41

kjempe fin blogg!

Siv Rinø

30.10.2011 kl.19:00

Jeg har laget elgrull, mener den er ca 4 kg. Den er ferdig saltet og er kommet i boks;o) Lammerull neste. Lager iallefall to til jul. -Kosearbeid;o)

Min vei til målet.

30.10.2011 kl.19:09

mmm dette så godt ut :)

ernajoja

30.10.2011 kl.19:21

Åååå... JUL... jeg elsker julen.. Å jeg er faktisk godt i gang med julegavene... Må starte tidlig, for jeg har så mange å kjøpe til(stor familie) Sy rull pleide vi å gjøre hjemme hos mamma og pappa, men etter at pappa døde, så ble det ikke mere... Nå kjøper jeg rull. Ikke helt det samme, men men.. Den duger =)=) Satt akkurat å tenkte på at det er ikke lenge til de røde gardinene kon henges opp =)=) LYKKE=)

30.10.2011 kl.19:30

Aha,du er kommet lengre enn jeg . Snart skal rullen lages hær også, men jeg syr ikke. Bare tar i alt som skal til så ruller jeg slagsiden son passe rundt putter alt i rør og med strømpe utpå røret så vips er rullen ferdig :-)

Min matgale verden

31.10.2011 kl.07:37

Anonym:Ahhh, smart! Men hadde neppe falt i god fisk hos svigermor her;0)Uansett, SÅ godt i julen:0)

Min matgale verden

31.10.2011 kl.07:39

Siv Rinø:4kg!! Jøss, høres smaskens ut!! Elgrull har jeg vel aldri smakt tror jeg. Absolutt kosearbeid, koselig å se gubben jobbe;0)

Min matgale verden

31.10.2011 kl.07:40

ernajoja:Oj, julegaver...hva er det;0) DER er jeg ikke kommet. Flink du:0)

16.11.2016 kl.20:38

akkurat sånn som jeg gjør det:)

fin blogg forresten:)

Min matgale verden

16.11.2016 kl.21:10

Anonym: Takk :) :)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

45, Bergen

En matblogg med salt og søtt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatør og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for å nytes!! Kontakt meg gjerne på Kjerstisandnes@gmail.com Følg meg på instagram: kjerstisandnes Lik min side på FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits