Hjemmelaget Havregrynscrunch og Korncrunch til frokost.

Og s enkelt som det er!!
Godt, billig og sunt!!

Blir vel neppe bedre da??

Melk, biola eller yoghurt?? Frokosten er klar.
(jada, skulle hatt hjemmelaget yoghurt, lenge siden jeg har laget n...)

Korn og rosiner, min favoritt.

Ren havregrynscrunch, guttenes favoritt.
(men litt mer stning hadde vrt fint...)


Havregrynscrunch!

5 dl havregryn, sm
1 ss cocosa
1/2-1 ss agavesirup (eller kanskje1,5ss iflg. guttene..)
1/2 dl vann

Og om du n tenker, h, akkurat som JEG har cocosa og agavesirup!!
S kan du enkelt bytte ut cocosa mot en nytral olje,
og agavesirup mot flytende honning!!
Men er du innom en helsekostbutikk,
s er cocosa et sunt og svrt holdbart alternativ,
agavesirup er billig og ster dobbelt, et bra produkt!!
(cocosa gir ogs en deilig svak kokos duft...)


Veldig kjekt ha i skapet, kan brukes i kaker og kjeks,
som erstatning for smr/olje og sukker.

Ha cocosa, sirup og vann i en liten skl,
sett i micro i ca 40 sekunder, vent til cocosaen er smeltet.

Bland den s med havregrynene, rr godt s alle havregrynene fr veske.
(ikke hndveske, men vannveske....vannveske?? hva er det?)
Hell grynene p bakepapir og sett i ovnen 10 minutter 175*

Ta de s ut og vend om p grynene,
snn at de ytterste kommer inn mot midten.
Du vil se at de blir fortere stekt i ytterkant.
Sett inn igjen og stek videre ca 8 minutter....sjekk, de skal akkurat bli litt brun,
men ikke mrkebrun!

Ut kommer en crunchy lysebrun st og god frokostblanding.
Dra hele bakepapiret over p en rist og avkjl.
Oppbevares i tett boks.

Frokost i det grnne??
(hadde det bare ikke regnet...)



Korncrunch

2 dl havregryn sm
1 dl havregryn store
1 dl solsikkefr
1 dl gresskarkjerner
1/2 dl linfr
1/2 dl havrekli
1/2 dl kokos

1 ss cocosa
1/2-1 ss agavesirup
1/2 dl vann

1 dl rosiner
(gjerne trkede tranebr og om du har..)


Bland sammen gryn og korn.
Bland og cocosa, sirup og vann, varm i micro 40 sek.
vent til cocosa er smeltet.

Bland s vesken med kornene.(IKKE rosinene)
Hell utover bakepapir og stek 10 min p 175*

Ta ut platen, vend de ytterste kornene inn mot midten, bland ivei.
ha p rosiner n, trykk de litt ned i grynene s de ikke svir.

Stek videre ca 5-6 minutter
Nr rosinene har blst seg opp er det ferdig,
(de skrumper fort nr jeg tar det ut av ovnen,
og er vanskelig f skikkelig bilde utav)


Nytes med nsket tilbehr!

God frokost!!





Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og stt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatr og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for nytes!! Kontakt meg gjerne p Kjerstisandnes@gmail.com Flg meg p instagram: kjerstisandnes Lik min side p FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits