Hjemmelaget Vaniljekrem.


I rullekaken igr var det vaniljekrem,
hjemmelaget,
egentlig bare fordi de var utsolgt p butikken for den ferdige.
Men det er jo bare tull,
for oj s enkelt, og oj s godt!!

Vaniljekrem:

3,5 dl melk
1,5 dl flte
90 g sukker
1/2 vaniljestang
2 egg
2 eggeplommer
35 g maizenna
50 g smr

(jeg laget halv porsjon, det var nok til en rullekake, d.v.s. jeg har enda en rest
siden en del av kaken var med sjokoladefyll)


Splitt vaniljestangen, ha stangen og frene i en panne med flte, melk og sukker.
Kok opp.

Se de flotte grdseggene, jeg er solgt, blir vanskelig bake med vanlige n.....
Bland eggene + plommene med maizenna
(gjett om jeg er glad for den digitale vekten min!)

Rr i melkeblandingen nr den koker opp,
rr egg og maizenna godt sammen.

Ta melken vekk fra varmen, ta forsiktig spiseskjeer med melkeblandingen og rr i eggene,
Hold p en stund og hell s eggeblandingen opp i pannen.

Sett pannen p varmen igjen or rr til blandingen tykner,
den skal ikke koke.

N gjenstr bare rre i smr,
og det glemte jeg!!

S det ikke fr jeg skrev inn oppskriften,
men til fyll i kake gikk det fint uten,
tror imidlertid jeg tar i smr neste gang,
smaken og utseende blir nok enda bedre da!

Mmmmmm, n tar du ut vaniljestangen,
og kremen er klar til hva du enn vil bruke den til!
Jeg slte litt p bordet,
Mmmmmm, det var godt!!


Notat. Ja! den blir ENDA bedre med smr i!

7 kommentarer

Georgine

17.03.2011 kl.09:01

Her var det detaljbeskrivelser. Burde vre mulig f til etter denne grundige innfringen.

Tuva

17.03.2011 kl.14:16

Du assa..

Herlige kremen!

RagnaRock

13.04.2011 kl.16:01

Jeg fikk lyst til lage meg vaniljekrem n, bare for ha noe gumle p... *sukk*

09.01.2013 kl.22:31

Jommi den s god ut, tro om det bare er dryppe en drpe eller to med romessens opp i blandingen om man skal ha romkrem? :DD Slurpings, tror det blir boller her til helga

Min matgale verden

10.01.2013 kl.05:59

Anonym: S bra:) Prv med romessens, mulig man burde droppe vaniljestangen da, men OG mulig at det smaker fantastisk sammen:) Gi meg gjerne en lyd om du prver:)

Bente Viddal

11.02.2013 kl.13:21

Ville bare takke for en fin oppskrift som jeg prvde ut i helga, ble vellykket og smakte nydelig sammen med krem til Fastelavensboller:-)

Min matgale verden

11.02.2013 kl.17:02

Bente Viddal: S bra:) Kjekt at det smakte:)

Skriv en ny kommentar

Min matgale verden

Min matgale verden

43, Bergen

En matblogg med salt og stt, sunt og usunt, fest og hverdag. Kjersti heter jeg, teater-amatr og matentusiast med stor fantasi. Her finner du mat for en hver anledning, hverdagshistorier,og matfilmer. Livet er til for nytes!! Kontakt meg gjerne p Kjerstisandnes@gmail.com Flg meg p instagram: kjerstisandnes Lik min side p FB: Min Matgale Verden

google.com, pub-0144216724607494, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits